1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Arzu Okay ve Orhan Kemal yakın akrabaymış!
Arzu Okay ve Orhan Kemal yakın akrabaymış!

Arzu Okay ve Orhan Kemal yakın akrabaymış!

Arzu Okay, Orhan Kemal ile akrabalıklarının nereden geldiğini hayatını anlattığı kitapta açıkladı ve ekledi: Gurur duyduğum bir akrabalık hikayesidir.

A+A-

Yeşilçam’ın efsanevi ismi Arzu Okay’ın hayatı kitaplaştırıldı. Türey Köse’nin kaleme aldığı ‘Keşkesiz Bir Kadın’ İletişim Yayınları tarafından okuyucuların beğenisine sunuldu.

Arzu Okay, kitaptaki söyleşide Türk edebiyatının önde gelen isimleri arasında yer alan Adanalı Orhan Kemal ile akraba olduğunu açıkladı.

0001948846001-1.jpg

Okay'ın ifadesiyle anlatım şöyle:

"Orhan Kemal’le akrabalığım varmış. Selim abi (Sabit Salman)Orhan Kemal’in damadıydı. Benim sinemada olduğum dönemde, o çevreden birçok kişinin muhasebesini tutardı. Benim muhasebemi de tutuyordu. Bir gün “Eşimle akraba olduğunuzu öğrendim” dedi. Eşi, Orhan Kemal’in kızı. Orhan Kemal’le babam kardeş çocuklarıymış benim bildiğim kadarıyla. Onlar beş kız, bir erkek, Adana Kozan’dan evlenip bir yere gidiyorlar. Kızlardan birinin oğlu benim babam, birinin oğlu Orhan Kemal. Babam Ermenekli. Babaannem Kozan’dan Ermenek’e gelin gitmiş. Gurur duyduğum bir akrabalık hikayesidir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.