1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ASKİ, engelleri kaldırıyor
ASKİ, engelleri kaldırıyor

ASKİ, engelleri kaldırıyor

Adana’da engelsiz hizmet dönemi

A+A-

Verdiği abonelik hizmetlerinde engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için çeşitli uygulamaları hayata geçiren Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), ‘’Engelsiz Masa’’ ile engelli abonelere hizmet veriyor.

Başarılı içme suyu ve altyapı projelerine imza atan ASKİ, bir yandan da vatandaşların özel durumlarına karşı duyarlı bir yaklaşım sergiliyor. Engelli abonelerin mağdur olmaması ve çeşitli abonelik işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için adreslerine ekip yollayan ASKİ, aynı zamanda Genel Müdürlük bünyesinde de ‘’Engelsiz Masa’’ hizmetini uygulamaya başladı.

Abonelik işlemleri için ASKİ Genel Müdürlüğü’ne gelen engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar, sıra numarası almaya gerek duymadan direkt Engelsiz Masa’ya müracaat edebilecek. Personeller, abonelerin işlemleri ve evraklarının takibiyle de ilgilenecek.

 

ENGELLİ DOSTU BAŞKAN

Kamuoyunda engelli dostu başkan olarak bilinen ve bugüne kadar engelli vatandaşlara sağladığı kolaylıklarla gündemde olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket ederek; özel durumu olan vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanmasını sağlıyor ve personellerini de bu konularda daha duyarlı davranışlar sergilemeye teşvik ediyor.

 

EVDE ABONELİK HİZMETİ

Evden çıkamayacak durumda olan abonelerin işlemlerinde bir yakınlarının tüm evraklarla eksiksiz bir şekilde ASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması halinde, ekipler imza için şahsın evine giderek imza sürecini tamamlıyor.

Aynı zamanda www.adana-aski.gov.tr adresinden ASKİ’nin kurumsal internet sitesinde yer alan ‘’Engelli Randevu Sistemi’’ yazılı butona tıklayıp engelli başvuru formunu dolduran aboneler, işlem yapmak istedikleri birime yönlendiriliyor.

Engelli vatandaşlara evraksal süreçte sağlanan kolaylıkların yanı sıra, sağlık raporunda %40 ve üzeri olarak engelli olan abonelere su ücretlerinde birim fiyat üzerinden %50 indirim uygulanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.