1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan Akay'dan THK Adana projelerine tam destek!
Başkan Akay'dan THK Adana projelerine tam destek!

Başkan Akay'dan THK Adana projelerine tam destek!

THK Adana Şube Başkanı Talat Özyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı ziyaret etti.

A+A-

THK Adana Şube Başkanı Talat Özyürek ve beraberindeki heyet, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı makamında ziyaret ederek, THK'yı simgeleyen bir maket uçak armağan etti ve ayrıca bir plaket verdi.

THK'nın çalışmalarından söz eden Özyürek, "Atatürkçü düşünceye yakın bir başkan olarak faaliyetlerimizin anlamını en iyi bilenlerdensiniz. Bu kentte yıllarca Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanlığı görevini yürüttünüz. THK da Cumhuriyet ile Atatürk tarafından kurulmuş ve Türk Milletine emanet etmiştir. Biz de gururla teslim aldığımız bu görevi, aynı duygu, düşünce ve ilkeleri paylaşanlarla birlikte el ele yürüteceğiz..." dedi.

93dca094-35bb-4a15-9fbe-9daaafb1fe67.jpg

Kendilerini ziyaretlerinden mutluluk duyduğunu belirten Başkan Akif Kemal Akay: "THK'yı ve çalışmalarını yakından takip eden bir insanım. THK, sizin de söylediğiniz gibi Atatürk tarafından millete emanet edilmiştir. Yani bizimdir. Başta Eskişehir olmak üzere birçok yerde THK'ya ait havacılığın önemini benimseten tesisleri görünce Adana'da da olmasını arzu ederiz.  Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali olan TEKNOFEST'e katıldığımda Türk Yıldızları uçuş yaparken stantlarda gençlerimizin teknoloji ile ürettikleri eserlere baktım. Gurur duydum.  Adana'da gençlerin teknoloji bilgisini heba etmekten kurtarıp, üretime yönlendiren her türlü projeye belediye olarak destek vereceğiz." dedi.

273e3451-edf8-45e9-b766-c44fef632878.jpg

Ziyaret eden ekipte bulunan THK Genç Kanatlar üyeleri hakkında Başkan Akay: "Gençleri böyle toparlayıp eğitmeniz takdire şayandır. 1930'lu yıllarda, birikim ve enerjileri üretime yönlendiren Cumhuriyet politikaları ile uçak üretip ihraç eden Türkiye bugün toplu iğneyi bile dışarıdan alır hale gelmiştir. Adana zengindir. Adana'da her şey vardır. Adana ve Adanalının genlerinde sanat vardır, edebiyat, tarih, sinema, tiyatro vardır. Adanalı sanatçı ruhludur, üretkendir. Sadece Toroslardaki endemik bitki sayısı, Avrupa'da olan toplam endemik bitkisinden fazladır.

29b96647-f5e8-4949-b3be-a8636a0f09b6.jpg

Bugün Adana Merkezli olarak başımızın bela ve saldırılardan kurtulmayışının nedeni her şeyimiz olduğu içindir. Ama şimdi bir eksiğimiz var: Gençlerimizin teknolojiye olan bağımlılığını üretime dönüştürmek... THK olarak, Adana'ya yapacağınız, model uçak pisti ve diğer projelerinizi belediye olarak desteklemeye hazırız. " dedi.

THK'na üye olan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, heyette bulunan, Çukurova Kızılay Şuba Başkanı ve THK Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Özbek, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eroğlu, Denetim Kurulu Başkanı Sedat Memili, Sayman, Halet Nida öter, Doç. nezih Mutal ve Genç Kanatlar Mert Bozdoğanoğlu ile Haşim Anıl Kabakçı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sayın Akay'a belediye başkanlığı süresince başarılar dileyen Talat Özyürek, nazik konukseverliği için teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.