1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. AYAMDER’den Kentsel Dönüşüm toplantısı
AYAMDER’den Kentsel Dönüşüm toplantısı

AYAMDER’den Kentsel Dönüşüm toplantısı

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyelerine Sheraton Grand Adana Hotel’de kahvaltılı toplantı düzenledi

A+A-

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), kentsel dönüşüm yönetmeliği değişiklikleri ve Yapı Müteahhitleri sınıflandırılması yönetmeliği değişiklikleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Karşılıklı görüş alışverişlerin yapıldığı toplantıya Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürü Halit Ergin, Çevre Şehircilik Ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürü Yardımcısı İskender Özdemir, Çevre Şehircilik Ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Sibel Özçelik, Vahide Uzunlar, Çevre Şehircilik Ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü Altyapı Ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Vahide Uzunlar katıldı.

cf0bf6b7-ea7f-4fca-a1de-e9643e117904.jpeg

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BİRÇOK ÜLKE İÇİN GEREKLİ BİR SİSTEM”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, “Kentsel dönüşüm yasasında ortaya çıkan yeni düzenlemelerin uygulamaya geçmesi için birlikte hareket etmeliyiz” dedi. Başkan Gülcan konuşmasına şu ifadelere yer verdi, “Sheraton Grand Adana Hotel’de, Royal Mermer işbirliğninde Adana Yapı Müteahhitleri Derneği olarak üyelerimizi kentsel dönüşüm yönetmeliği değişiklikleri ve yapı müteahhitleri sınıflandırılması hakkında bilgilendirilmek için toplantı düzenledik. Kentsel dönüşüm birçok ülkenin yapı stoku için gerekli olan bir sistem olmasa da, bizim gibi sanayileşmiş ve kentleşmiş ülkeler için hem de deprem kuşağında yer almamız sebebiyle, gerekli olan bir yapı yenileme yöntemi olarak günümüz için karşımızda bir çözüm aracı olarak durmaktadır” dedi.

“Türkiye Cumhuriyetimizin 100.Yılında bugün”

Kentsel dönüşüm yasasında ortaya çıkan yeni düzenlemelerin uygulamaya geçmesi hakkında bilgi sahibi olmak adına bir araya gelmenin son derece yararlı olacağını vurgulayan AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, “İnsan hayatında Yasalar, Yönetmelikler ve bunları düzenleyecek uzmanlıklar düzeyi içinde, yaşamın getirdiği gelişim sebebiyle, yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm yasamızda değişim ihtiyacı oluşmuştur. Çalışmalarımızın hem teoride hem pratikte Cumhuriyetimizin 100.Yılında ülkemize insanımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Halit Ergin: “SİZLERDEN GELEN TALEPLERLE İLERLİYORUZ”

AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürü Halit Ergin ise, “Ülkemizde maalesef korona virüs salgını, deprem felaketleri yaşadık. Bu yaşananlardan ötürü bir araya gelip toplantılar düzenleyemedik. Ülkemizde hayat nihayetinde normale döndü. Öncelikle bu toplantıyı düzenleyen ve bizi bir araya getiren değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. En önemli sorunlarımızdan bir tanesi yapılaşma. Bunun da önemini yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinde hepimiz gördük. Bir yere imar açılırken, bir yere kentsel dönüşüm yaparken, çok dil döküyorsunuz. İki kişi geliyor, bir kişiyi anlaştırmamız bizim görevimiz değil. Ama bunu yapılaşma olarak yapmak zorundayız. Kişi zemin artı 4 katlı binada yapıyor diyor ki, ‘8 çıkarmış yoğunluktan, vatandaştan para istemiyor. Müteahhit, benim evim zemin artı kattı ev diyor. Sen bana niye ikinci kattan veriyorsun. Anlaşmanın konusuna bakalım öyle. O zaman siz yapın diyor. O yüzden bu anlaşmazlık hem vatandaş açısından, hem kendi açımızdan bir can güvenliği olduğunu bilmemiz lazım. Süreci tıkayacak değil, süreci çözmek için çalışmalıyız. Bunu yapmaya mecburuz. Dediğim gibi, bakanlığımız başkanlık düzeyine aldı bunu. TOKİ gibi güçlendirdi ve bir genel müdürlüktü, 3 genel müdürlük oldu. Bakanlığın kentsel dönüşümle ilgili illerde teşkilatlanma çalışmaları yapılıyor. Bir takım yönetmeliklerde düzenlemeler yapılıyor. Sizlerden gelen talepler, sahada gördüklerimiz kısımlarla beraber biz bunları düzeltme, aşma yolunda devam edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

60bf8ce4-c5e7-4232-9a55-3f0a769e8cf8.jpeg

KATILIMCILARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü yetkililerinin Kentsel dönüşüm yönetmeliği değişiklikleri hakkında bilgiler verdiği ve soruları yanıtladığı toplantının devamında ise yapı müteahhitleri sınıflandırılması Yönetmeliği içeriği ile ilgili bilgiler verildi. Toplantının devamında kürsüye çıkan Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürü Halit Ergin yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Royal Mermer Firmasını temsilen İbrahim Mert üretimleri ve Ürünleri ile ilgili bilgiler de verdi.

Yapılan konuşmaların ve bilgilendirmelerin ardından katılımcılara plaket töreni düzenlendi. Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürü Halit Ergin ‘e ve toplantının sponsoru Royal Mermer Firmasını temsilen İbrahim Mert ‘e plaketleri sunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.