1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Basın milletin müşterek sesi ve demokrasilerin güvencesidir”
“Basın milletin müşterek sesi ve demokrasilerin güvencesidir”

“Basın milletin müşterek sesi ve demokrasilerin güvencesidir”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’dan 24 Temmuz açıklaması:

A+A-

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Bilal Uludağ,  basın yayın organlarının toplumun haber alma ihtiyacını karşılaması noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, “Basın milletin müşterek sesi ve demokrasilerin güvencesi konumundadır.” dedi.

Başkan Bilal Uludağ, yayınladığı mesajında, basının çağdaş demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna da değinerek şu görüşlere yer verdi:

“Yazılı ve görsel basın kamuoyuna tarafsız doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek toplumu aydınlatmaya devam etmektedir. Basın yayın çalışanları ise kurumlarının isimsiz kahramanlarıdır. Aynı zamanda ülkelerin gelişiminde önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi önemli işlevleri de bulunmaktadır. Basının meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla çalışmalarının devamını dileyerek, her zaman özgür ve sansürsüz bir ortamda görevlerini yapmalarını temenni ediyorum.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.