1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Başkan esnaftan umudu kesti, vatandaşı uyardı
Başkan esnaftan umudu kesti, vatandaşı uyardı

Başkan esnaftan umudu kesti, vatandaşı uyardı

Niyazi Göğer: Dezenfektan ve temel gıda maddelerindeki fiyat artışlarına karşı alınan tüm bu önlemlerin yanı sıra Adanalı hemşehrilerime de önemli görevler düşüyor.

A+A-

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göğer, korona virüsü salgını nedeniyle, dezenfektan ve temel gıda ürünlerinde talebin arttığına dikkati çekerek, vatandaşları fırsatçılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşları, merdiven altı üretim tabir edilen ürünlerden uzak durmaya çağıran Başkan Niyazi Göğer, güvenli alışverişin en doğru adresinin küçük esnaf olduğunun altını çizdi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde küresel yayılım gösteren korona virüsünden ölümler ve vaka sayıları dünya genelinde ciddi boyutlara ulaşırken, hükümet ve Sağlık Bakanlığı tarafından alınan olağanüstü önlemler sayesinde Türkiye'de şuana kadar sadece 6 vakaya rastlandı.

Virüsün Türkiye’ye gelmesiyle birlikte, ülke genelinde alınan önlemlere ek olarak, vatandaşların da kendi tedbirlerini almaya yönelmesi  özellikle temizlik ürünleri ve temel gıda maddelerine olan talebi arttırdı. Bazı kesimler tarafından artan talebi fırsata çevirmeye yönelik girişimler ise dezenfektan ve temel gıda maddelerinde fahiş fiyat artışları yaşanmasına neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göğer, stokçulara ve virüs fırsatçılarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Gerek hükümet yetkilileri, gerek Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, gerekse Adana Valiliği tarafından virüs fırsatçılarına karşı gerekli tedbirlerin alındığını hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göğer, “Dezenfektan ve temel gıda maddelerindeki fiyat artışlarına karşı alınan tüm bu önlemlerin yanı sıra Adanalı hemşehrilerime de önemli görevler düşüyor” dedi.

 Vatandaşlara kendi otokontrol mekanizmalarını devreye koymalarını öneren Başkan Niyazi Göğer, , merdiven altı üretim olarak tabir edilen, nerede, nasıl, hangi şartlarda ve koşullarda üretilip, piyasaya sürüldüğü belli olmayan ürünlerden uzak durmalarını tavsiye etti.

Güvenli alışverişin en doğru adresinin küçük esnaf olduğunu dile getiren ve vatandaşlardan alışverişlerini küçük esnaftan yapmasını isteyen Başkan Niyazi Göğer, “Salgını fırsata çevirerek, fiyatları arttıranlara verilecek en güzel cevap, alışverişlerin güvenilir, bilinir esnaftan yapılması olacaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızın fırsatçıların tuzağına düşmemeleri için alışverişlerinde esnafımızı tercih etmesini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.