1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?
Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

A+A-

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde sokağa çıkma yasakları başlamıştı vaka sayılarında görünen düşüş bunu değiştirecek mi? Peki Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 9-10 Ocak sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Yılbaşı nedeniyle 3 günlük kısıtlama sonrası şimdi de hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu internet üzerinden sorgulanıyor.

Hafta sonları 81 il genelinde gerçekleştirilen sokağa çıkma kısıtlaması dahil kafe, kıraathane gibi mekanlara uygulanan kısıtlamaların hangi tarihte biteceği merak konusu...

Peki hafta sonu kısıtlaması ne zaman bitiyor? 

 9-10 Ocak sokağa çıkma yasağı olacak mı?

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?
İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında aldı karar sonrası 81 il genelinde sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yeni bir karar alınmadıkça hafta sonu kesintisiz uygulanan sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Bununla birlikte 8 Ocak Cuma günü saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağı, 11 Ocak Pazartesi saat 05.00'te sona erecek.


65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?


İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni korona virüs tedbirlerini içeren genelgeye göre günde sadece 3 saat sokağa çıkabilen 65 yaş ve üstüne ilişki kısıtlamalar devam ediyor.

65 yaş ve üstü vatandaşlar gün içerisinde 10.00-13.00 arasında sokağa çıkamayacak. Bu saatler arasında toplu taşımaya (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) binemeyecek. 

65 YAŞ VE ÜSTÜ İÇİN SOSYAL DESTEK BİRİMLERİ
Sokağa çıkma kısıtlaması süresince 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla karşılanacak.

20 YAŞ VE ALTI HANGİ SAATLERDE SOKAĞA ÇIKABİLİR?
Sokağa çıkma kısıtlaması 20 ve altı içinde geçerli olacak.

 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı gençler ve çocuklar sokağa saat 13.00 15:00 saatleri arasında  çıkabilecekler

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.