1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bulut: Cumhuriyet tarihinin en büyük fiyaskosu FATİH Projesi
Bulut: Cumhuriyet tarihinin en büyük fiyaskosu FATİH Projesi

Bulut: Cumhuriyet tarihinin en büyük fiyaskosu FATİH Projesi

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kamuyu milyarlarca lira zarar uğratan FATİH Projesi’ni Meclis gündemine taşıdı.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi’ni Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut,  FATİH Projesi’nin eğitim-öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve okullarda teknoloji kullanımının artırılması iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında imzalanan protokolle hayata geçirildiğini kaydetti.

11 BİN AKILLI TAHTA İÇİN İHALE

CHP’li Bulut, “FATİH Projesi kapsamında 2016-2019 yılları arasında okullara 432 bin 288 akıllı tahta gönderilse de birçok okulda teknik arıza nedeniyle, internet altyapısı olmadığı için kullanılamamıştır. Mevcut tahtaların kullanımıyla ilgili sorunlara rağmen MEB, iflası verilerle ortaya konulan FATİH Projesi kapsamında tanesi 35 bin TL’yi bulan 11 bin akıllı tahta almak için ihaleye çıkmıştır” dedi.

MİLLİ EĞİTİM YAPBOZA DÖNDÜ

17 yılda milli eğitimin yapboz tahtasına döndüğünü kaydeden Bulut, “Okulların fiziki altyapı ve donanım eksiklikleri, bilimin ve bilimsel eğitimin dışlanması kalabalık sınıflar, ikili öğretim, sözleşmeli öğretmenlik, liyakatten yoksun yöneticilerle eğitim dibe vurdu. Eğitimde yaşanan ve yapısal hale gelen sorunları görmezden gelen Bakanlık, ısrarla başarısızlığı tescillenen FATİH Projesi için para saçmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak lanse ettikleri proje, Cumhuriyet tarihinin en büyük fiyaskosu oldu. Eğitimdeki başarısızlıklar gerek ulusal gerekse uluslararası istatistiklerde kendisini gösteriyor. Bu yanlışta ısrar etmenin arkasında ne gibi gerekçeler var? Bakanlık yetkilileri kamuoyuna açıklasın ” ifadelerini kullandı. 

İHALEYİ HANGİ FİRMA KAZANDI?

-11 bin akıllı tahta almak için yapılan ihaleyi kazanan firma hangisidir?

-Fatih Projesi kapsamında önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç şirkete ihale verilmiştir? Kaç şirketten doğrudan alım yapılmıştır? Bu şirketler hangileridir?

FATİH PROJESİ’NİN MALİYETİ NE KADAR

-Fatih Projesi'nin şu ana kadar devlete olan toplam maliyeti ne kadardır?

-Fatih Projesi kapsamında, Türkiye genelinde kaç sınıfa akıllı tahta kurulumu sağlanmış, kaç tablet, bilgisayar dağıtılmıştır?

-Bakanlığınız tarafından Fatih Projesi’nin eğitime olumlu/olumsuz etkilerini ölçmek amacıyla herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Sonuçları ne olmuştur?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.