1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP'nin Üye ve Delegelerini Düşkün mü Sanıyorsunuz?
CHP'nin Üye ve Delegelerini Düşkün mü Sanıyorsunuz?

CHP'nin Üye ve Delegelerini Düşkün mü Sanıyorsunuz?

Turgay Develi'nin makalesi

A+A-
Bu yazı, CHP üyeleri ve delegeleri başta olmak üzere herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Mutlaka okumanızı isterim. Bunun için de partide kayıtlı bulunan 45 bin kişiye özel olarak SMS aracılığı ile gönderdiğimi baştan söyleyeyim. Bir çok gazete, haber sitesi başta olmak üzere bir çok mecrada yayınlanıyor.

Ayrıca kendi kişisel imkanlarımla diğer kanallardan da okunması için Türkiye çapında paylaşıyorum.
 
Konumuz özelde delegelik genelde ise siyaset kurumunu, düşürüldüğü düzeyden kurtarma, aslında itibarını koruma ve iade etme arayışı da aynı zamanda. Siyaset, işinde gücünde, siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan herkesin de yaşamını her alanda direkt etkilediğinden, kimse bu konu beni ilgilendirmiyor diyemez.
 
Bu giriş ile birlikte hemen CHP de delege olmayan, yazılmayan, yazılamayanları kutluyorum.
 
En azından isteyip de yazılmadılarsa da, kendilerinin bir talebi ve çabası olmadıysa ve bilerek ve isteyerek 'bu orta oyununun figüranı olmam' diyerek kenarda duranlaradır sözlerim.
 
Delege yazılanları ise gerçekten zor kararlar bekliyor.
Bilinir ki delege kartlarının iki yüzü var;
 
Bir yüzü ‘düşkünlük’ belgesi yerine geçer ve iki işe yarar; ilki Belediye kapılarında, başkanlardan (ulaşabilirseniz eğer) iş ve aş yardımı arama- almada kullanılır; geçerlilik süresi bir dahaki delege yazılıncaya kadardır!
 
İkincisi ise  ‘siyasi düşkünlüğe’ tekabül edip, hiçbir siyasi iradenizin olmadığının tescili anlamındadır.
İnaye ile yazılan adınız, taşıdığınız sıfatın hiçbir siyasi karşılığı yoktur. 
 
Bu kumpanyanın sahiplerince, siz artık kurulan o çadır tiyatrosuna giden, size biçilen rolü oynayan; kalemi tutan elin gelecekteki hedeflerine meşruiyet sağlayan bir figürsünüz, o kadar.

Öyle olmadığınızı düşündüğünüzü, bunu içinize sindiremediğinizi biliyorum.

Taşıdığınız sıfatın ve elinizdeki kartın diğer yüzünü kullanmaya karar verirseniz eğer, başka bir yolu seçiyor, size reva görülen bu onur kırıcı muameleye karşılık veriyorsunuz demektir.
 
O yol ise size devrimci bir karakter kazandırır ki, Adana’da, Türkiye’de yaşadığımız sefil hayat olmak üzere her şeyi tümden değiştirmek için kullanabileceğimiz, bu kirli düzeni yıkacak, çelikleşmiş bir irade beyanına dönüşür.
 
Kimin elindeki delege kartı ne anlama gelecek yakında öğreneceğiz!        
Mahalle, Köy, ilçe, İl ve Kurultay Delegeliğine doğru çıkılan yolda, nasıl bir yönetim kadrosu ve siyasi irade oluşacak?
 
Delege yazılanların elindeki kartın ne anlama geldiği, kongrelerde kullanacakları oyların rengi gösterecekse de, daha şimdiden bu oyların akıbetini belirleyecek siyaseten ilginç zamanlarda yaşıyoruz.
 
Burada altı çizilmesi gereken iki konu var birbiriyle bağlantılı.
 
Bir tanesi Adana’da siyaset yapanların büyük bölümünün üye olduğu Çukurova İlçe’de delege yazılanlar ile ilgili.
 
Milletvekili ve Belediye Başkan aday adaylığı talepli siyaset yapanlar dahil, hele de daha önce o makamlarda görev yapmış, örgütün tepe yöneticiliklerinde bulunmuş ve parti içinde seçimle gelinebilecek  en yüksek görev olan Kurultay Delegeliği’ni yaşamış olan değerli siyasetçi dostlarımın isimleri, şimdi kalemi tutanlarca, ne yazık ki onur kırıcı olarak algılanmaya açık, sonucu önceden belli, orta oyunu tadındaki göstermelik kongrelerinde, kendilerine, yaptıklarına meşruiyet sağlamak için kullanıldı.
 
Çukurova’da tek aday, tek liste olacağı belliydi; delegeler buna göre yazılmıştı.

Kendiniz çalıp kendiniz oynasaydınız ya, bu partiye, bu mücadeleye yaşamını adamış değerli siyasetçileri, oyununuza alet etme cüreti göstereceğinize.

O insanların toplumda bir karşılığı var, onların yüzüne nasıl bakacaksınız? O insanlardan İl kongresinde sandığa gelin bize destek olun diye hala bir beklenti içindeyseniz şaşarım aklınıza.
Kongrede bir yüzleşme, hesaplaşma yolunu seçerler mi bilmiyorum ama aksi halde meşruiyetiniz de, kongreniz de sizin olsun diyerek kapıyı yüzünüze çarpacak karakterde hepsi de, bunu da bilesiniz.
 
Bağlantılı diğer nokta, CHP’de siyaset yapan ve hedeflerini geçtiğimiz dönemlerde birden çok defa ortaya koyan birçok değerli isimin, siyasi hedeflerinden vazgeçerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın etrafında, hizmet eksenli kenetlendiklerinin görülmesi.
 
Onları ikna ettiği için Başkan Karalar’ı, siyasi hedeflerini, hizmet eksenli değiştirdikleri için de onları kutluyorum.
 
Gerek siyasetçi kişilikleriyle gerekse mesleki formasyonlarıyla sadece parti tabanında değil Adana’da saygın bir seviyede bulunan Dr. Rıza Mete, Sağlık Daire Başkanı, Dr. Ahmet Adıgüzel (Halkın Doktoru), Mezarlıklar Daire Başkanı, Mehmet Mak Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı ve Raylı Sistem Müdürü, Eski Mimarlar Odası Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Erkan Karakaya, Seyhan Kent Konseyi Başkanı, Eski Çukurova İlçe Başkanı, eski Meclis üyesi ve milletvekili aday adaylığında bulunmuş Haşmet Biçer Adana Kent Konseyi Başkanlığına getirildi. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Emir Kavi, Eski İl Başkanı Av. Yusuf Akıncı’nın Kardeşi Av. Ali Akıncı ve eski Eğitimsen Genel Başkanı ve son dönem Yüreğir Belediye Başkan adayı Kamuran Karaca Büyük Şehir iştiraki Beldetaş Genel Müdürü olarak Büyükşehir Belediyesi’nde, Sayın Zeydan Karalar’ın kanatları altında pozisyon belirlediler.
 
Yukarıdaki arkadaşlarımızın elbette milletvekili veya Belediye Başkanı olacağım diye yola çıkmaları haklarıydı. Hedeflerini revize edip bunlardan feragat ederek, kendilerini düşünmeksizin hizmet yönlü çalışmaya başlamaları ve mesleki kariyerlerinden dahi vazgeçerek kendilerini bir memur maaşı karşılığında fedakarca belediyemize adamaları Adana için bir kazanç.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.