1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Çukurova Belediyesinden gençlere YKS danışmanlığı
Çukurova Belediyesinden gençlere YKS danışmanlığı

Çukurova Belediyesinden gençlere YKS danışmanlığı

Çukurova Belediyesi üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

A+A-

Çukurova Belediyesi üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Gençlik Merkezi'nde oluşturulan danışmanlık ofisiyle üniversite adaylarının emeklerinin boşa gitmemesi için puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için danışmanlık hizmeti veriliyor. Mesai saatleri içerisinde 4 uzman rehber eğitmen tarafından verilen danışmanlık hizmeti, tercihlerin belirleneceği son gün olan 8 Ağustos'a kadar sürecek.

Çukurova Belediyesi, hayatlarının en önemli sınavlarından birisine giren, gelecekteki mesleklerini belirleyip, kariyerlerine yön verecekleri bu kritik süreçte üniversite adaylarını yalnız bırakmadı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda başarılı olup üniversitede okumaya hak kazanarak tercih yapacak gençlere, doğru karar vermeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti başlatıldı.

Üniversite tercihi yapmaya hak kazanan gençlere "YKS Tercih Danışmalık Hizmeti" ile doğru seçenekleri belirlemesi için harekete geçen belediyenin Tesisler Müdürlüğü, Atatürk Kadın Yaşam Köyü'nde bulunan Gençlik Merkezi'nde öğrencilere bu önemli süreçte destek olmaya çalışıyor. Ders Kafelerle ve kütüphaneleriyle üniversite adayı öğrencilere eğitim hizmeti veren Çukurova Belediyesi, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla şimdi de "YKS Tercih Danışmalık Hizmeti" sunarak, gençlerin üniversite ve alan belirlemesi için hayati öneme sahip olacak tercihleri konusunda, uzman 4 rehber eğitmenleriyle yardımcı oluyor.

Gençlik Merkezi'nde oluşturulan danışma ofisini doldurmaya başlayan yüzlerce üniversite adayına puanları, başarı sıralamaları, üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre bilgiler veriliyor, bölümler ve okulların son durumları hakkında görüşler aktarılıyor. Adaylar, tercihlerin belirleneceği son gün olan 8 Ağustos'a kadar sürecek olan danışmanlık hizmetinden faydalanabilecek. Gençlik Merkezi'nde danışmanlık hizmeti alan gençler, deneyimli rehber öğretmenler eşliğinde kendi isteklerine göre akılcı ve doğru tercih yapma olanağına ulaştıklarını söyleyerek, bu hizmetten dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e teşekkür etti.

Geleceklerini inşa edecekleri, mesleklerinin ilk adımı olan üniversite eğitimi için doğru tercih yapmaları amacıyla ücretsiz Tercih Danışma ve Rehberlik hizmetini sunmaya başladıklarını anlatan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, "Öğrencilerin emeklerinin boşa gitmemesi ve yanlış tercihte bulunmamaları için ücretsiz rehberlik hizmeti başlattık. Gençler her zaman önceliğimiz olmuştur, çünkü gençler geleceğimiz. Tercihlerini doğru ve bilinçli şekilde yapmalarına destek olmak amacıyla uzman eğitmenlerimiz danışmanlık hizmeti veriyor, tüm üniversite adaylarını bekliyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.