1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Din kültürü dersinde Melahat'in kişilik yapısını sordu!
Din kültürü dersinde Melahat'in kişilik yapısını sordu!

Din kültürü dersinde Melahat'in kişilik yapısını sordu!

Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde sorulan soruyu Türkiye konuşuyor!

A+A-

Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin yazılıda sorduğu bir soru sosyal medyada gündem oldu.

Hüseyin Salur isimli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, görev yaptığı okulda 12. sınıf öğrencilerine yazılıda yönelttiği sorunun sosyal medyada paylaşılması üzerine her görüşten eleştiri de beraberinde geldi.

Bir öğrenci üzerinden verilen örnekte, soru kadar cevap şıklarının da dikkat çektiği görüldü.

15 puan değerindeki soru ve cevap şıklarını (noktasına dokunmadan) sizlerin yorumuna sunuyoruz.

yazili.jpg

""Okullarda öğretilen her şey, hayatın bir yerinde mutlaka insanın karşısına çıkıyor, bu ne işime yarayacak şu ne işime yarayacak diyen tipler de hayatla ilgili en ufak bir problemde çözümü düşünecek esneklikte beyin yapıları olmadığından apışıp kalıyorlar, okul eğitim elbette her şey değildir ama çok şeydir. Özellikle sosyal bilimler alanında öğrenilenler zamanla yaşamın bizzat içinde ortaya çıkıp hayat kurtarmaktadır"" Kendini ailesini toplumunu aşağılayan ama batı hayranlığı tavan yapmış 12. Sınıf eşit ağırlıkta okuyan "Melahat kızımız" hocam din dersinde bu kadar şeyi öğrenmek zorunda mıyım" diye bir cümle kurabiliyor.

Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır? (15 Puan)

A) Melahat, aslında böyle demek istememiştir. O, okuldaki diğer arkadaşlarına "bak hocaya nasıl laf soktum" niyetiyle "boş yapmış" gereksiz, gerzekçe ve saygısızca konuşmanın onu arkadaşları arasında yüceltmesini ummuştur.

B) Melahat, gerek TV dizilerinin bazen de sinemaların "Hollywood effect" etkisinde kalarak kendi kültürünü, örfünü, adetini milletini "aşağılık nedeni olarak görmüş ve bundan utanmıştır. Sürekli okuduğu "newyoork bes seller" roman kültürü dışında birikimi olmayan bu kızımız kendi muazzam kültüründen bihaberdir. "İslamafobia" melahati sarıp sarmalamıştır.

C) Melahat yapı gereği aşağılık kompleks içindedir. Ezik bir kişiliğe sahip olan bu kızımız yaşadığı coğrafyayı ve kültürü unutmakta, bilgiyi hiçe saymaktadır. Melahat insanmasa bile arkadaşları ve içinde bulunduğu toplum inanan kesimlerdir. Dolayısıyla aldığı bilgi, yaşamın bizzat kendisidir. Ancak Melahat, kendi kimliğine ve içinde bulunduğu topluma karşı kininden-nefretinden dolayı hıncını din kültürü hocasından almaya çalışmışır.

D) Cenaze işlemlerinden oturup kalmaya, gıybetten bayramlaşmaya kadar "adab-ı muaşeret" kurallarının çoğunu din bilgisi ve kültürü verir. Melahat farklı dünya görüşüne sahip olduğu için içinde "din" kelimesi geçen herşeye karşı alerjen bir tavır takınmaktadır. Melahat, hayatı boyunda kültürel olarak gayri müslim olarak yaşayacak, ölünce islami kurallara göre gömülmek isteyecek tipik Batı hayranı "ergenliğini" bir türlü tamamlayamayacak bir çocuktur.

E) Melahat için o kadar çetrefilli düşünmeye gerek yoktur. Yukarıdaki tüm maddeler onun için geçerlidir. kısaca "Hepsi"...

Soruda geçen Melahat isimli şahsın, okula kayıtlı gerçek bir öğrenci mi yoksa hayali bir karakter mi olduğu henüz öğrenilemezken öğretmenin dil bilgisi, imla, yazım ve anlatım hataları sosyal medya kullanıcılarına 'pes!' dedirtti.

Melahat'in kişilik yapısının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni üzerinden yazılı sınavda öğrencilere dayatılan, sonrasında ise bir öğrencinin cevap anahtarı kağıdının fotoğrafını çekmesi ile tartışılmaya açılan bu soruya kucuksaat.com olarak yorum yapmadan yayınlıyor ve okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

"Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır? (15 Puan)"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum