1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Elektrik-su olmadan 40 köpekle hayatını paylaşıyor
Elektrik-su olmadan 40 köpekle hayatını paylaşıyor

Elektrik-su olmadan 40 köpekle hayatını paylaşıyor

Adana'da sokaklardan topladığı atık malzemeleri satarak geçimini sağlayan Hasan Dişbudak, depodan bozma evde yaşamını sürdürüyor. Zor şartlar altında da 40 köpeğin bakımını ihmal etmiyor.

A+A-

Yüreğir'de, Seyhan Nehri kenarında atıl durumdaki depoyu için yaşam alanına çeviren 52 yaşındaki Hasan Dişbudak, "canım, ciğerim" dediği 40 köpekle birlikte yaşıyor. 

Ailesi hayattayken inşaatlarda ve günübirlik işlerde çalışarak geçimini sağlayan Dişbudak, anne ve babasını 5 yıl önce kaybetmiş. Yaşlı adam depodan eve çevrilen kapalı alanda elektrik ve su olmadan barınma ihtiyacını karşılıyor.

depo1.jpg

"Tek dostum köpekler"

Hiç evlenmediğini, yakınlarını kaybettikten sonra ise sokaklarda yaşamaya başladığını dile getiren Dişbudak, tek dostunun köpekler olduğunu söyledi. Hayvanların bakımı için destek beklediğini kaydeden Dişbudak, özellikle hasta ya da yaralı olanlara ilaç alamadığını, sadece beslenmelerine yardımcı olabildiğini belirtti.

depo2.png

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ziyaret etti

Hayvanların bakımı için destek çağrısını duyan Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Dişbudak ve dostlarını ziyaret etti. Komisyon Başkanı Gülşah Görür yaptığı açıklamada, "Depodan bozma bir evde hayat mücadelesi veren, kağıt toplayarak hayatını idame ettiren, kendine 40 tane de dört ayaklı yoldaş edinmiş Hasan Dişbudak amcayı Adana Barosu Hayvan Hakları Komiyonu olarak ziyaret ettik, bayram hediyelerimizi getirdik" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.