1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "En büyük dayanağımız, İstiklal Harbi’mizi zafere taşıyan, Cumhuriyet'imize can veren ruhtur"
"En büyük dayanağımız, İstiklal Harbi’mizi zafere taşıyan, Cumhuriyet'imize can veren ruhtur"

"En büyük dayanağımız, İstiklal Harbi’mizi zafere taşıyan, Cumhuriyet'imize can veren ruhtur"

Adana Valisi Süleyman Elban'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

A+A-

Adana Valisi Süleyman Elban, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vali Elban mesajında;

"Aziz milletimizin yaratılışına en uygun ve demokrasinin en akılcı uygulama biçimi olan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.

Geçtiğimiz yüzyılın başında yazdığımız büyük kahramanlık destanının ardından kurduğumuz Cumhuriyet’imiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “yüksek ahlâkî değer ve niteliklere dayanan bir idaredir ve Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, cumhuriyet idaresidir.” Cumhuriyet, idaresinde en güçlü, en önemli aktör; tüm kesimleriyle milletin ta kendisidir. Cumhuriyet, samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygıyı esas alan, fikir serbestliğinin ön planda tutulduğu bir yönetim şeklidir.

          Unutulmamalıdır ki “Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile fikren, ilmen, bedenen kuvvetli, ahlaklı ve seciyeli muhafızlar ister.” Bu anlayışta nesilleri ve Cumhuriyet’imizi ilelebet payidar kılacak yüksek nitelikte bireyleri yetiştirmek, bugün bizlerin ilk ve en önemli görevidir. Bu itibarla milletimiz, önüne koyduğu ve istikbal yolumuzu aydınlatan vizyon hedefler istikametinde muasır medeniyet yolculuğumuza emin adımlarla ilerlemektedir. İlimde, fende, sanatta, sporda kısacası her alanda büyük işler yapacak nesiller yetiştirmek için durmadan, dinlenmeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz.

          Atalarımızın bizlere emaneti güzel vatanımızın, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde devletimizin gücüne güç katması, ecdadımızın üstün gayret ve fedakârlıklarıyla kurduğu Cumhuriyet’imizin ilelebet payidar kalması, en büyük idealimizdir. Bu meyanda en büyük dayanağımız, 97 yıl önce İstiklal Harbi’mizi zafere taşıyan, Cumhuriyet’imize can veren ruhtur ve bu ruh, bugün de milletimizin her bir ferdinde canlılığını korumakta, sergilediğimiz birlik, beraberlik ve kardeşlikle bu topraklarda operasyona müsaade etmemektedir.

Bilindiği üzere bu yıl tüm milli bayramlarımız gibi Cumhuriyet Bayramı’mızı da koronavirüs pandemisinin gölgesi altında kutluyoruz. Geniş katılımlı programları alınan tedbirler nedeniyle bu yıl maalesef gerçekleştiremiyoruz. Ancak salgının neden olduğu tüm olumsuzlukların içimizdeki cumhuriyet coşkusunu etkilemesine de müsaade etmemeliyiz. Cumhuriyet Bayramı’mızın anlamını, önemini ruhumuzda hissetmeli; evlerimizi, balkonlarımızı ay yıldızlı al bayrağımızla süslemeliyiz. Bugün cumhuriyete dair kitaplar okumalı, ailemizle birlikte cumhuriyet konulu filmler, belgeseller izlemeli, sohbetlerimizi cumhuriyet üzerine bina etmeliyiz. İnanıyorum ki bu sayede pandemiyi hem kendimiz hem de ailemiz için fırsata dönüştürecek; önümüzdeki dönemlerde sokaklarımızda, meydanlarımızda kutlayacağımız nice Cumhuriyet Bayramlarımızı anlamına vakıf bir biçimde kutlamamıza vesile kılacağız.

          Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimize bağımsızlığı armağan eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin ve tüm Adanalı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.