1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Furkan Vakfı'ndan et haberlerine açıklama: Yalan ve iftira
Furkan Vakfı'ndan et haberlerine açıklama: Yalan ve iftira

Furkan Vakfı'ndan et haberlerine açıklama: Yalan ve iftira

Furkan Vakfı: İddia edilen etlerin Furkan Vakfıyla veya S.G isimli şahışla alakası yoktur. Bu iddia baştan aşağı yalan ve iftiradan ibarettir.

A+A-

Furkan Vakfı İhlas Haber Ajansı'nın basına servis ettiği "Fakirlere dağıtacağız diye bayramda 41 ton et toplamışlar" başlıklı haber ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada haberin söz konusu etlerin vakıfla ilgisinin olmadığı iddia edildi.

Furkan Vakfı'ndan yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

İddia Edilen Etlerle Furkan Vakfının Alakası Yoktur! 30 Ocak 2019 tarihinde benzerine şahit olduğumuz bu iftiralara bugün bir yenisi daha eklenerek Furkan Vakfı iftiracı haber siteleri aracılığıyla bir kez daha yıpratılmaya çalışılıyor.

Sözümona(!) haber ajanslarınca önceki gün Adana’da bozuk olduğu iddiasıyla imha edilen etlerin Furkan Vakfına ait olduğu iddiası ortaya atılmıştır. Söz konusu etlerin Furkan Vakfına ait olduğu delilsiz mesnetsiz bir iddiadan ibarettir.

Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı 2018 tarihinden itibaren 3 kişilik kayyum heyeti tarafından yönetilmesine rağmen etlerin Furkan Vakfı tarafından toplanıldığı iddiası tüzel bir kişiliğin adının açıkça lekelenmeye çalışıldığını göstermektedir.

İmha edilen etlerin özel bir firmaya ait olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Resmi kaynaklarda etlerin özel bir firmaya ait oluğu bilgisinin bulunmasına rağmen Furkan Gönüllülerinin bazı etkinliklerine katıldığı gerekçesiyle kasap olarak S. G isimli şahsın adının haber metinlerinde geçirilmesiyle etlerin Furkan Vakfına ait olduğu iddia edilmiştir. Halbuki iddia edilen etlerin Furkan Vakfıyla veya S.G isimli şahışla alakası yoktur. Bu iddia baştan aşağı yalan ve iftiradan ibarettir.

1 gün önce kokmuş et olarak haber edilen bilgilerin 1 gün sonra hiçbir belge ve bilgi olmadığı halde Furkan Vakfına ait kurban eti olarak servis edilmesi, kasti olarak yanlış verilmiş istihbarat bilgisi ve tetikçi zihniyetle hareket edildiğini göstermektedir.Ayrıca dikkatli bir okuyucu sözümona haber metinlerini incelediğinde yazılan iddiaların tamamen varsayım ve vehme dayalı olduğunu görecektir. Yine yandaş ve tetikçi medyanın, zulme sessiz kalmayan dik duruşu ile kamuoyunun teveccühüne mazhar olmuş Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin adını bu olayla başlığa taşımaları, geçmişte olduğu gibi bugünde tertemiz ismini lekeleme gayretinden başka bir şey değildir. Furkan Gönüllüleri olarak; öncelikle çarpıtma, karalama ve iftiranın her türlüsünü içeren haberlerle, başta Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Gönüllülerine kumpas girişimde bulunarak kamuoyu nazarında adımızı lekelemeye ve halkımız nazarında bizleri itibarsızlaştırmaya çalışan iftiracı haber sitelerini şiddetle kınıyoruz! 

Herhangi bir kaynağa dayanmadan, toplumda bir algı oluşturacak şekilde yaptıkları haberleri kaldırıp bir tekzip yayınlamadıkları takdirde yasal işlem başlatmak da dâhil tüm meşru yolları kullanarak bu durumun üzerine gideceğimizi, atılan iftira ve çarpıtmalar hakkındaki bütün delilleri kamuoyuna sunarak bu durumu açıklığa kavuşturmak için bütün imkânlarımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.