1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Hür basın halkın, hakkaniyetin sesidir!”
“Hür basın halkın, hakkaniyetin sesidir!”

“Hür basın halkın, hakkaniyetin sesidir!”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’dan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” mesajı…

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Demokrasinin vazgeçilmezi olan basın muhakkak surette varlığını korumalı ve yaşatılmalıdır” dedi.

“KAYGININ GİDERİLMESİ GEREKİR”

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle mesaj yayımlayan Avcı, “Basında sansürün kaldırılması vesilesiyle her yıl 24 Temmuz’da gündemimize giren ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’, içinde bulunduğumuz süreçte bayram olmaktan ziyade bir ‘Dayanışma günü’ olarak idrak edilmektedir. Özellikle yerel basını zorda bırakacak bir tasarruf olarak kabul gören ‘Yargı reformu’ paketi içinde yer alan icra ilanlarının gazetelerde yayımlanma zorunluluğunun kaldırılması tasarısı, basın sektöründe ciddi kaygılara yol açmıştır. Öncelikle bu kaygının giderilmesi gerektiği düşüncesindeyim.” ifadesini kullandı.

“HALKIN, HAKKANİYETİN SESİ”

Avcı, şöyle devam etti:

“Gerek yaygın basın gerekse yerel basın, çağdaş açık demokrasilerin vazgeçilmezi, en katı rejimin dahi ihtiyacıdır. Yaşanarak tecrübe edilmiştir ki, hür ve vicdanlı basın mazlumun, halkın, adaletin, hakkaniyetin sesi, kamu kaynaklarının hamisi; arsızın, hırsızın, zorbanın, zalimin, hukuk tanımazın ise hasmıdır. Basın aynı zamanda yasama, yürütme ve yargının da halk ile hesaplaşma, buluşma meydanı, kaynaşma zeminidir. Dolayısıyla; demokrasinin vazgeçilmezi olan basın muhakkak surette varlığını korumalı ve yaşatılmalıdır. Bu kutsal hizmetin geliştirilmesi, önündeki engellerin kaldırılması lazım gelmektedir.”

“KUTLANMASI GEREKEN BAYRAMLAR OLSUN”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı idrak ederken, ülkemize, milletimize, bölgemize, şehrimize hizmeti şiar edinen tüm basın emekçilerine selam ve saygılarımı sunuyor, sektörde yaşanan tüm sorunların çözüm yoluna girmesini temenni ediyorum. 24 Temmuzların gerçek manasında kutlanması gereken bayramlar olmasını diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.