1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karalar: Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur
Karalar: Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur

Karalar: Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ASKİ Genel Müdürlüğü basın toplantısı konuşmasından son dakika satır başları;

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ASKİ Genel Müdürlüğü basın toplantısı konuşmasından son dakika satır başları;

Göreve geldikten sonra liyakati esas aldık, buna göre atamalar yaptık ve başarılı sonuçlar almaya başladık.

2018 Nisan-Temmuz ayları gelir giderleri ile 2019 Nisan-Temmuz ayları gelir giderlerini tabloya ekledik. 15 Milyon veren artı veren bir müessese haline geldik.

Adanamızın 3'te 1'inde sağlıklı su yok. Karataş, Yumurtalık, Kozan, Saimbeyli, Tufanbeyli, Tekir Yaylası gibi yerlerde arıtma yok. 21. yüzyılda, Adana gibi bir kentte sağlıklı bir suyun olmamasını içime sindiremiyorum. Baktığımız ilk şey şuydu: Üretim yapabilecek durumda mıyız? Geliri arttırıp, gideri düşürdük. Basit bir işletmeci mantığı. ASKİ 22 Milyon TL fazla verir hale geldi, daha da arttıracağız. 

Hiç çalışmayan, mazot kullanmayan araçları tespit ettik, çalışmayan araçların kirasını iptal ettik. Her ay yaklaşık 2 Milyon TL tasarruf ettik. 

Ödemelerde yanlış hesaplamalardan kaynaklı 4 Milyon 30 Bin TL tespit ettik ve bu parayı tahsil ettik. Yüklenici firmanın vermesi gereken araçlarda gelmesi gereken zorunlu hizmeti tespit ettik ve 4 Milyon TL tahsil ettik.

100 Bin sayaç ihalesine çıkılmış, 29 bini temin edilmiş, 71 bini temin edilememiş. İnşaat bitiyor, sayaç yok! 360 TL'ye hane başına sayaç veriliyor ama sayaç yok. İhale kriterlerini sağlayamadı halde ihale gerçekleştirilmiş, ihaleye fesat karıştırma suçundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.