1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 72 kuyu açımı için ihaleye çıkılmış, 35 kuyu hiç açılmamış!
72 kuyu açımı için ihaleye çıkılmış, 35 kuyu hiç açılmamış!

72 kuyu açımı için ihaleye çıkılmış, 35 kuyu hiç açılmamış!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ASKİ Genel Müdürlüğü basın toplantısı konuşmasından son dakika satır başları;

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ASKİ Genel Müdürlüğü basın toplantısı konuşmasından son dakika satır başları;

İçme suyunun temini amacıyla yapılan sondaj ve kuyu açma işlemleriyle ilgili 35 adet kuyunun hiç açılmadığı tespit edilmiştir. 72 adet kuyu açılımı için ihaleye çıkılıyor sanki açılmış gibi fatura edilmiş. Bunun da zararı yaklaşık 6 Milyon TL. Muhtemelen açılmayan kuyu sayısı daha da yukarı çıkacak.

10 Milyon TL açık veren ASKİ'yi 15 Milyon TL fazla veren kurum haline getirmişiz. Yaklaşık 160 Milyon TL para kasada kalmış oluyor. 

Yedigöze Barajı'ndan Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık merkeze ve 163 köye su götürmek için ihaleye çıkılıyor. Ben belediye başkanı olur olmaz yatırımların tamamını bir müddet durdurdum. İnceleyelim dedim. Bu ihale devam etseydi, 1 Milyon 652 Bİn TL'ye bitecekti. Fiyat farkı olmaksızın. Çok ciddi bir çalışmadan sonra 8 kilometre tünel yerine 3 kilometre tünelle yeni bir proje yaptı arkadaşlarımız. 285 Milyon TL'ye aynı projenin biteceğini çalışma yaparak arkadaşlarım önüme koydu. Bu para ülkemizin parası, bizim paramız. 

Geçmişle ilgili bir şey söylemek, bizim tarzımız hiç olmadı. Ama bir yönetim biçiminin ortaya konmasını lazım. Biz yönetim biçimlerini ortaya koyup halkın önüne sunuyoruz. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.