1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karalar ve Sözlü'den canlı yayında açıklamalar
Karalar ve Sözlü'den canlı yayında açıklamalar

Karalar ve Sözlü'den canlı yayında açıklamalar

Canlı yayında halef ve seleften karşılıklı açıklamalar...

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Tele1'de yayınlanan Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Adana'dan naklen yayınlanan Demokrasi Meydanı'na katıldı.

Karalar'ın ASKİ ile ilgili sarf ettiği sözler sonrasında eski başkan Hüseyin Sözlü'den Uğur Dündar'a mesaj geldi. Sözlü, Uğur Dündar'a gönderdiği mesajda, "Bahsettiği projeler benim dönemimde yapıldı, ihalelerine benim dönemimde çıkıldı. Yaptığı sadece ASKİ'de bin kişiyi işten çıkartmak oldu. Bin kişiyi işten çıkartmasaydı sel hasarı bu kadar büyük boyutta olmayacaktı." dedi.

Selefine cevap veren Karalar ise, "Beni bilen bilir. Ben işimi yaşarım. Gece bile işimle uyurum. Elbette ailem benim için kutsaldır. Elbette yağtığım işe her zaman çok önem vermişimdir. Ne kadar ilgilenmiş çok net belli oluyor. Karataş içme suyuna 2011'de başlamışlar, temelini ben atıyorum. Önceden bir iş başlamışsa yapmayalım mı? Devlette devamlılık esastır. Ama Yedigöze gibi Adana'yı 1 Milyar TL zarara sokacak işlere de girmem." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Karalar, "Büyükşehirden bine yakın arkadaşımızı çıkardık. Çok fazla eleman var. Bir çoğu işe gelmiyor, iş gücünden istifade edemiyoruz. ASKİ'de bin kişi çıkardı diyor. Biz emekçi dostuyuz ama az önce de söyledim halka hizmet etmek zorundayız. Belediye bütçesinin tamamını maaş olarak veremeyiz. Çok sayıda sözleşmeli var merak ettim. Vahap Seçer'i aradım. Mersin'e, İzmir'e, Eskişehir'e, Ankara'ya sordum. 9-10 Bin kişiyle yapılacak işte 10-15 bin çalışan var. Benim Adana'ya, Adanalı kardeşlerime benim sorumluluğum yok mu?" dedi.

Bunun üzerine Sözlü'den halefine sosyal medya üzerinden yanıt geldi. Sözlü, "Sn.Karalar TV programında; ASKİ'yi zarar noktasından alıp, 15-20 milyon TL kar eder hala getirdiğini iddia ediyor. Biz görevi aldığımızda değişen Büyükşehir yasasıyla hizmet alanımız %420 artmış olmasına rağmen, ASKİ asla zarar etmemiş ve yüzlerce proje üretmiştir..." diyerek kendisini savunan ve hizmetlerini anlatan bir görsel paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.