
Karate camiası Adana’da buluştu
Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen “Karate Dan Eğitim Sınavı ve Gelişim Semineri”, Adana’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Organizasyonda siyah kemer adayları iki gün boyunca eğitim ve sınav heyecanı yaşadı.
Türkiye Karate Federasyonu’nun düzenlediği “Karate Dan Eğitim Sınavı ve Gelişim Semineri”, 16-17 Mayıs tarihlerinde Adana’da gerçekleştirildi.
Yüreğir Atakent Olimpik Yüzme Havuzu Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona, siyah kemer hedefi bulunan sporcular ve antrenörler katıldı. İki gün süren program kapsamında katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Seminerde Türkiye Karate Federasyonu Dan Kurulu Başkanı Recep Oral’ın yanı sıra milli antrenörler Abidin Çark ve Murat Sefa da eğitimlerde görev aldı. Katılımcılar, kihon, kata ve kumite teknikleri ile “Budo” felsefisi üzerine çalışmalar gerçekleştirdi.
Organizasyonun teknik ve lojistik koordinasyonunu Türkiye Karate Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Burak Gülmez üstlenirken, Karate İl Temsilcisi Ersin Tokkuzun salon düzeni ve misafirlerin ağırlanmasıyla ilgilendi. Medya ve tanıtım çalışmalarını ise Türkiye Karate Federasyonu Basın Kurulu Üyesi Hüseyin Yetiş yürüttü.

Eğitmenler, seminer boyunca siyah kemerin yalnızca fiziksel güç değil; disiplin, ahlak ve karakter anlamına da geldiğini vurguladı.
Seminer, pazar günü yapılan teknik değerlendirme ve sınavların ardından sona erdi.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.