1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Millî Ağaçlandırma Günü Fidan Dikme Etkinliği
Millî Ağaçlandırma Günü Fidan Dikme Etkinliği

Millî Ağaçlandırma Günü Fidan Dikme Etkinliği

İkramlar ve hediye fidan dağıtımıyla renklenen etkinlikte çok sayıda fidanı toprakla buluşturan katılımcılar hatıra fotoğrafları çektirerek bu anılarını kalıcı hâle getirdiler.  

A+A-

Yüreğir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri, Adana Orman Bölge Müdürlüğünün 11 Kasım 2023 Cumartesi günü Sarıçam ilçesi Hakkıbeyli Mahallesi’nde gerçekleştirdiği “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” fidan dikme etkinliğine katılarak çok sayıda çam, defne, ıhlamur ve harnup fidanını toprakla buluşturdu.  

42a2b6cf-f0da-4152-b5ea-defa2ce4d24d.jpg

Bu renkli ve anlamlı etkinliğe katılan öğrenciler, fidan dikmenin ve çevreyi güzelleştirmenin doyumsuz tadını yaşamış oldular. Yüreğir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Sayın Gülay Atcı: “Çevre Kulübü öğrencilerimiz, idareci ve öğretmenlerimizin Millî Ağaçlandırma Günü’nde düzenlenen Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes fidan dikme etkinliğine katılmalarını çok anlamlı buluyorum. Geleceğin Türkiye’si yeşili seven, doğayı koruyan, çevreye duyarlı bireylerle daha güzel ve yaşanabilir olacak. Şair Abdurrahim Karakoç ‘Çorak yerler yeşillensin diyerek / Bir fidan dikersen bu vatan senin’ dizeleriyle fidan dikmenin önemini vurgulamıştır. Etkinliği organize eden Adana Orman Bölge Müdürlüğüne, Ağaçlandırma Şube Müdürü Sayın İlhan Köse’ye, öğrencilerimizi etkinlik alanına taşıyan Yüreğir Belediye Başkanlığına, okulumuz müdür yardımcılarına, öğretmenlerimize ve Çevre Kulübü öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.