1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nesrin Çıtırık isyan etti
Nesrin Çıtırık isyan etti

Nesrin Çıtırık isyan etti

Adana Büyükşehir Belediye başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere kısırlaştırma merkezi açmayan ilçe belediyelerine ve başkanlarına isyan eden Nesrin Çıtırık, Adana Valisi Elban'a seslendi.

A+A-

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Adana merkez ve Tufanbeyli ilçesinde kısırlaştırma merkezi yapılmaması nedeniyle sosyal medyadan veryansın etti.

Özelde Adana’da ama Türkiye genelinde hayvan hakları hakkında ciddi çalışmalar yürüten Nesrin Çıtırık  Adana Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan, bir türlü faal hale gelmeyen, tam kapasite çalışmayan hayvan barınağı başta olmak üzere, kısırlaştırma merkezi açmayan ilçe belediye başkanlarına, yetkililere ve duyarsızlığa isyan etti.

Twitter'dan Adana Valisi Süleyman Elban'a seslenen Çıtırık şu açıklamayı yaptı:

Sayın Valim Süleyman Elban; Adana merkez ve ilçelerde sokaklar perişan hayvanlarla dolu. Hiç bir ilçe kısırlaştırma yapmıyor, büyükşehir bakımevi imkansızlıklar içinde. Ne yapmalıyız?

Yaralı kanlı vurulmuş köpek 2 gündür Tufanbeyli'de. Sokaklar köpek doldu. 2 konteynır 2 bahçe yapmaktan aciz mi Tufanbeyli? Büyükşehirin kendine hayrı yok. Ne bekliyorsunuz? Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü zaten uykuda.

Sayın basın mensupları; kısırlaştırma yok, ilçe belediyeleri çalışmıyor, büyükşehir 20 yılın en kötü günlerini yaşıyor. DKMP İl derin uykuda. Bu sesi valimize duyurun lütfen.

Sayın Valim, Türkiye'de ulaşamadığımız tek valimiz sizsiniz. Vatandaş zorda, muhtarlar zorda, biz zorda ve hayvanlar perişan. Harekete geçmek için SERİ ZEHİRLEMELER Mİ bekleniyor?

Hiç bir ilçe büyükşehirden HAYIR BEKLEMESİN. Gece 1 ambulans var, asgari 3 olmalıydı. 30 bakıcı var, yarısı muhtar yakını ve acemi. Oysa 76 bakıcı olmalıydı. Eksikler eski barınağın HURDALARI ile tamamlandı. Her ilçede kendi KISIRLAŞTIRMA merkezini kuramayan başkan çekip gitsin.

Sahipsiz Adana! Vekiller de Meclis Üyeleri de siyasiler de belediye başkanlarından ÇEKİNİYOR. Zaten belediyelerdeki başkan yardımcıları vs vs esamesi BİLE okunmuyor. Biz kime baş vuralım ilçeler KISIRLAŞTIRMA ünite kursun diye?

Parti farkı yok, AL BİRİNİ ÇAL ÖTEKİNE. Vatandaş muzdarip, her yer aç ve sürekli ÜREYEN zavallı hayvan dolu. Her yere PARA bol ama 3 konteynır 5 bahçeli KISIRLAŞTIRMA MERKEZİNE para yok. İNSAFINIZ KURUSUN.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.