1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pınar Mahallesi sakinleri imar değişikliğine tepkili
Pınar Mahallesi sakinleri imar değişikliğine tepkili

Pınar Mahallesi sakinleri imar değişikliğine tepkili

Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik öncülüğünde hareket eden mahalle sakinleri, Seyhan Belediye Başkanı Akay ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar’ı alınan kararı iptal etmeye çağırdı

A+A-

Adana'nın Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi sakinleri, Muhtar Saniye Çelik öncülüğünde 74065 ve 74079 sokak arasında bulunan yeşil alanın, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi tarafından sosyal tesis alanına dönüştürülmesini yargıya taşıdı.

İmar planında yapılan değişikliğin iptal edilmesini isteyen mahalle sakinleri, “Yeşil alanımızın katledilmesine izin vermeyeceğiz. Adalete güveniyoruz” dedi.

ee29cf22-9951-4831-bc52-ca3405dbcbf3.jpg

HUKUKİ MÜCADELEMİZİ BIRAKMAYACAĞIZ

Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, mahallesindeki yeşil alanın katledilmek istendiği iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı. Muhtar Çelik, Seyhan ve Büyükşehir Belediyeleri ile yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalınca her iki belediyece anlaşmalı olarak hazırlanan imar değişikliğinin iptali için Adana İdare Mahkemesi’ne başvurdu.  

Adana 3.İdare Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davada keşif yapılması ve bilirkişi incelmesi yapılması kararlaştırıldı. Hakim ve bilirkişi heyeti, davaya konu alanda inceleme yaptı. Hakim, 2 şehir plancısı ve 1 harita mühendisinden oluşan bilirkişilerden, “dava konusu 1/1000 ölçekli plan kararlarının ve dava konusu plan kararları esas alınarak yapılan parselasyon işleminin, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve imar mevzuatına uygun olup olmadığı hususlarının önceki durumu sonraki durumu, parselin önceki ve sonraki metrekare büyüklüğü ve metrekare bazında fonksiyonlarının belirtilmek suretiyle” rapor hazırlamalarını istedi. 

1a3f0440-e88a-4199-a097-09704d5aa812.jpg

Keşif ve bilirkişi incelemesini, davacı Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik ve bazı mahalleliler de izledi. Keşif ve incelemenin ardından Muhtar Çelik ve mahalleliler ellerinde, “Belediye belediye! DOP’tan terke göz dikme. Halkımızın parkını sosyal tesise çevirme’ yazılı pankart tutarak Seyhan ve Büyükşehir Belediyelerini protesto ettiler.  

Mahalle Muhtarı Saniye Çelik, Seyhan İlçe Belediyesince mahallelerinde yaptırılan arazi ve arsa düzenlemesi sonucunda düzenlemeye giren bütün parsellerden yüzde 40 DOP kesintilerinden oluşan yerlerin umumun kullanımına açık park ve yeşil alan olarak kamuya tahsis edildiğini söyledi. Bilirkişi raporu için 60 günlük süre olduğunu söyleyen Çelik, Akay ve Karalar'ı karardan dönmeleri için göreve çağırdı.

58344408-f825-41d9-9e95-e8a858ddcdc4.jpg

DEĞİŞİKLİK KANUNA AYKIRI

Konuya ilişkin yeşil alanında kamuya tahsis edildiğini ancak tescil harici alan olduğundan, ada ve parsel numarası ile tapuya tescil edilmediğini ifade eden Muhtar Çelik, “Adana Büyükşehir Belediyesi DOP kesintilerinden oluşan umumun kullanımına açık park ve yeşil alan olarak tescil harici alanı İmar Kanunu ve Yönetmeliklerine aykırı olarak 15/02/2019 tarih ve 71 sayılı kararı ile onaylanan nazım imar planı revizyonu ile sosyal tesis alanı olarak değiştirmiştir. Bu karar Seyhan İlçe Belediyesince 06/12/2019 tarihinde meclis kararı ile 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği ile onandıktan sonra  Adana Büyükşehir Belediyesinin 10/08/2020 tarih ve 116 sayılı kararı ile tasdik edilmiştir Adana Büyükşehir ve Seyhan İlçe Belediye Meclis kararları açıkça hukuka aykırı olduğundan imar planı değişikliğinin iptalini istiyoruz” dedi.

98188873-d6ea-43e5-9ebc-21034ba25226.jpg

YEŞİL ALANIMIZA DOKUNMAYIN, NEFESİMİZİ KESMEYİN

Yapılan bu hukuksuzluğun en kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini belirten Saniye Çelik, şunları söyledi:
Sözlerine devam edin Muhtarı Saniye Çelik;
“Halkın yeşil alanı gasp edilmek isteniyor. Ben yaşadığım sürece buranın gasp edilmesine asla müsaade etmeyeceğim. Halkın yeşil alanını kimse halkın elinden alamaz. 74065 ve 74079 sokakları arasında bulunan yeşil alana bir çivi bile çaktırmayacağız. Hiç kimse bina yapmaya kalkışmasın. Karşısında beni ve Pınar Mahallesi halkını bulur. Tekrar belediye başkanları Zeydan Karalar ve Akif Kemal  Akay’a sesleniyorum, ‘yeşil alanımıza dokunmayın, nefesimizi kesmeyin’. Biz sosyal tesis istemiyoruz. Sayın Valimize ve Çevre Bakanımıza da sesleniyorum, bize yardımcı olun. Yeşil alanımıza bina dikilmesine izin vermeyin. Burası  yeşil alan olarak kalsın, çocuklarımız nefes alsın oyun oynasın. Her yeri betona çevirdiler. Bari burası yeşil alan kalsın. Biz adalete güveniyoruz, hak yerini bulacaktır.” dedi.

cf22e112-2322-4afb-83f3-3b6cf7ec41f4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.