1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Remzi Ergü'nün uygulamaları Adana Valiliği'ne şikayet edildi! İşte iddialar
Remzi Ergü'nün uygulamaları Adana Valiliği'ne şikayet edildi! İşte iddialar

Remzi Ergü'nün uygulamaları Adana Valiliği'ne şikayet edildi! İşte iddialar

Yıllık faaliyet raporunda divanda olmaması gereken Remzi Ergü'nün, oturumu bizzat yönettiği sonrasında ise meclis tutanaklarını değiştirdiği iddia edildi. Konu CHP'li meclis üyelerince mülki idareye taşındı.

A+A-

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Tufanbeyli Belediye Meclisi'nde yıllık faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumu meclis başkan vekiline devretmesi gerekirken, oturumu kendisi yönetip faaliyet raporunu okutmadan oylamaya sunduğu, sonrasında ise meclis tutanağını yasalara uygun şekilde yeniden yazdırdığı iddia edildi.

KONU BAKANLIKLAR VE VALİLİĞE İNTİKAL ETTİ

Remzi Ergü'nün bu hareketi sonrasında Tufanbeyli Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Bekir Özdemir öncülüğünde CHP'li meclis üyeleri, Belediyeler Kanunu'nun 19 ve 26. maddeleri başta olmak üzere birçok maddesine muhalefetten İçişleri Bakanlığı Mali İdareler Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adana Valiliği ve Tufanbeyli Kaymakamlığı'na dilekçe verdiler.

meclis-toplantisi-5.jpg

REMZİ ERGÜ'NÜN BAŞKANLIĞI DÜŞEBİLİR

5393 sayılı Beledeler Kanunu'nun 26. Maddesi'ne göre, faaliyet raporunun meclis üye tam sayısının dörtte üç çoğunluğunca yeterli görünmesi, yetersizlik kararıyla görüşmeleri kapsayan tutağın meclis başkanı tarafından mülki idare amirine gönderilmesi gerekiyor. Valilik gerekçeli görüşüyle birlikte Danıştay'a gönderdiği yetersizlik kararı Danıştay'ca uygun görüldüğü takdirde belediye başkanı, başkanlıktan düşmektedir.

Alanında uzman hukukçulardan alınan görüşlere göre, bu tarzda bir işlemin hukuktaki karşılığı "resmi evrakta sahtecilik" olarak geçmekte olduğundan, duruşmaların da ağır ceza mahkemelerinde görülmesi gerekir.

İdari dava açıldığı takdirde iptale kadar kararın geçerli olacağını dile getiren uzmanlar, meclis oturumunda delillere başvurulması durumunda en önemli delilin meclis oturumunu kayıt altına alan video kaydı olacağını getiriyor. 

83840713-620x410.jpg

REMZİ ERGÜ İDDİALAR HAKKINDA KONUŞACAK MI?

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, CHP'li meclis üyelerinin iddialarını bakanlıklara, valiliğe ve kaymakamlığa dilekçe yoluyla taşıması sonrasında henüz bir açıklamada bulunmadı. Kamuoyu Ergü'den iddialara yönelik bir açıklama yapmasını bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.