1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sabancı'nın 5 Şirketi Dünya Listesinde. Türkiye'den Tek Holding Olarak Girdi
Sabancı'nın 5 Şirketi Dünya Listesinde. Türkiye'den Tek Holding Olarak Girdi

Sabancı'nın 5 Şirketi Dünya Listesinde. Türkiye'den Tek Holding Olarak Girdi

Sabancı Holding, sürdürülebilirlikte liderlik göstererek CDP'nin İklim Değişikliği Global A listesine Türkiye'den tek yatırım holdingi olarak girdi.

A+A-

Sabancı, Topluluk Vaadi'nde sürdürülebilirliği öncelik haline getirerek uluslararası alanda Türkiye'yi temsil etmeye devam ediyor. Dünyanın önde gelen çevresel raporlama platformu CDP aracılığıyla çevresel etkisini detaylı bir şekilde raporlayan Sabancı Holding, 2023 Global A listesinde İklim Değişikliği kategorisinde yer aldı. Türkiye'den bu listede yer alan tek yatırım holdingi olan Sabancı Holding, su güvenliği raporlamasında da notunu yükselterek dikkat çekti.

CDP RAPORLAMA ORANLARI ARTIYOR

Sabancı Topluluğu'na ait 11 şirket, 2023 yılında CDP İklim Değişikliği Programı'na raporlama yaptı. Bu şirketlerin 9'u liderlik seviyesine yükselerek başarılı bir performans sergiledi. Ayrıca, Sabancı Holding'e ek olarak 4 Sabancı Topluluğu şirketi daha CDP tarafından 2023 yılında A notuyla değerlendirilerek küresel liderler arasına girdi. Brisa, iklim değişikliği ve su güvenliği alanlarında başarı elde ederken, Carrefoursa ve Enerjisa Enerji su güvenliği alanında dikkat çekti. Yeni katılan Temsa ise, ilk yılında büyük bir başarıya imza atarak İklim Değişikliği Global A listesine dahil edildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNCELİĞİ

Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, Sabancı Holding'in sürdürülebilirlik alanındaki başarılarını değerlendirirken, CDP'nin açıkladığı skorlar arasında yer almanın önemine vurgu yaptı. Alper, sürdürülebilirlik kültürünü ve yatırım kriterlerini önemsediklerini belirtirken, şirketin operasyonel süreçlerini sürdürülebilirlik yol haritası doğrultusunda geliştirdiklerini ifade etti. Alper ayrıca, sürdürülebilirlik odaklı projelerin dünya genelinde yaygınlaştırılacağını ve şirketin öncü rolünü güçlendireceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.