1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sedef Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması kapsamında gözaltına alındı
Sedef Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Sedef Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Gözaltı işlemi uygulayan ekipler, savcılığın ifadesinin alınması yönünde verdiği talimat üzerine Sedef Kabaş'ı emniyete götürdü

A+A-

Katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Sedef Kabaş, gözaltına alındı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, bir televizyon programında yaptığı konuşmasıyla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattığı Kabaş'ın Sarıyer'deki evine gitti.

Burada gözaltı işlemi uygulayan ekipler, savcılığın ifadesinin alınması yönünde verdiği talimat üzerine Kabaş'ı emniyete götürdü. Kabaş'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Bakan Gül'den açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de gözaltına alınan Sedef Kabaş'a ilişkin açıklama yaptı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.