1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sedef Kabaş, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı
Sedef Kabaş, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Sedef Kabaş, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Bir televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme Kabaş'ın tutuklanmasına karar verdi.

A+A-

TELE1’de katıldığı programda kullandığı sözler gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve gece saat 02.00’de evinden gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme Sedef Kabaş'ın Erdoğan'a hakaret etmek suçundan tutuklanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci-yazar Sedef Kabaş hakkında TELE1’de katıldığı programda kullandığı sözler gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla soruşturma başlatılmış, Kabaş, gece saat 02.00’de evinden gözaltına alınmıştı.

Gözaltı haberini sosyal medya hesabından duyuran TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ konuya ilişkin paylaşımında, “Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle Emniyet’e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor?” ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" sözlerini kaydetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.