1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seyhan Belediye binası ilk defa T.C'yi gördü!
Seyhan Belediye binası ilk defa T.C'yi gördü!

Seyhan Belediye binası ilk defa T.C'yi gördü!

Seyhan Belediye binasına Akif Kemal Akay'ın talimatıyla T.C. ibaresi eklendi.

A+A-

Seyhan Belediye binasına bugün akşam saatlerinde T.C. ibaresi eklendi.

seyhan1.png

BİNAYI ARIKAN YAPTIRMIŞTI
1999 yılında yapılan yerel seçimde DSP’den Seyhan Belediye Başkan Adayı olan ve kazanan Yıldıray Arıkan, belediye başkanı olunca D-400 karayolu üzerine bir belediye hizmet binası yaptırdı. Bina hizmete yerel seçimlere kısa süre kala tamamlandı. Arıkan, yeni hizmet binasında birkaç ay oturduktan sonra yapılan yerel seçimde belediye başkanlığını AK Parti’nin adayı Azim Öztürk kazanınca makamı devretti.

seyhantc.png

BUGÜNE KADAR T.C. İBARESİ EKLENMEMİŞTİ!
Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan "Adana depremi sonrasında gönderilen bütçeyi bankaya yatırıp, belediyenin kasasından tek kuruş harcamadan belediye binasını yaptım" diyen Yıldıray Arıkan bu kadar ince hesaplar yapmasına rağmen o dönemde T.C. ibaresini tabelaya eklememişti. Arıkan'ın seçimi kaybetmesiyle yerine geçen AK Partili dönem başkanı Azim Öztürk ve ondan koltuğu devralan Zeydan Karalar'ın başkanlıklarında da Seyhan Belediye binasına T.C ibaresi uğramadı.

seyhan2.png

KUCUKSAAT.COM İLK KEZ DUYURMUŞTU!
Seyhan Belediyesi'nin mevcut binası 3 başkan görmesine rağmen yıllardır bir türlü fark edilmeyen bu durumu Adana'da ilk kez kucuksaat.com kamuoyuna duyurmuştu. (Haberi okumak için tıklayın) 22 Temmuz 2019'da yayınlanan Seyhan Belediyesi'ne T.C. ne zaman gelecek? haberimiz sonrasında çok zaman geçmeden bugün akşam saatlerinde T.C ibaresi Seyhan Belediyesi tabelasındaki yerini aldı.

seyhan3.jpg

TOPLUMSAL MUTABAKATIN ÖNEMİ

Öte yandan T.C. Seyhan Belediyesi ibarelerinin yanında bulunan "Halkın belediyesine hoşgeldiniz" yazısı yerine de toplumsal mutabakatın gereği olarak Atatürk’e ait “Millete efendilik yoktur, hizmet etme vardır.", "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" ait sözlere yer verildiği görüldü.

Seyhan Belediyesi'ne T.C. ne zaman gelecek?

Kucuksaat.com'un yapmış olduğu Seyhan Belediyesi'ne T.C. ne zaman gelecek? başlıklı habere ve toplumsal hassasiyete kulak verdiği için Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı kutluyoruz.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.