1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Soner Çetin: Alçaklık yapma, siyasi arenada karşımda delikanlıca aday ol
Soner Çetin: Alçaklık yapma, siyasi arenada karşımda delikanlıca aday ol

Soner Çetin: Alçaklık yapma, siyasi arenada karşımda delikanlıca aday ol

Meclisin son oturumunda müfettiş raporlarına değinen Başkan Çetin'in gündeminde Adana Kule ve imzasız mektup yer aldı.

A+A-

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuştu.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemesini tamamladığını belirten Çetin, Adana kamuoyunda yer bulan imar tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

ADANA KULE HAKKINDA KONUŞTU

Uğur Mumcu Bulvarı'nda inşa edilen 32 katlı bina ile ilgili dedikodulara sinirlendiğini söyleyen Başkan Çetin, "Benim elimde değil, yükseklik sınırını koyan ben değilim, Adana Büyükşehir Belediyesi zamanında o bölgede imar planı yaparken serbestlik koymuş, yüksekliğe ilçe belediyesi karar veremez, büyükşehir belediyesinin kararıdır. Şimdiki yönetim değil, önceki yönetim de değil, daha önceki yönetimler döneminde yapılan imar çalışmasına göre 70 kat yine çıkılabilir. Düzeltin bunu kardeşim, bir sınırlama koyun. Ben de sınırlamayı aşana izin vermeyeyim, projeni düzelt getir diyeyim. Benim yüksekliğe karışmam mümkün değil. Adam 4 katlı binayı yıkmış, kendince "sembol bina yapacağım" diyerek tek blokta toplamış. Ben niye tek blok yapıyorsun diyemem. Bırakın bu bel altı vuruşları. "32 kata nasıl izin verdin?" diyorlar. Ya ben izin vermiyorum." ifadeleriyle dedikodulara tepki gösterdi.

Konuşmasına devam eden Çetin, "Yeni imara açtığımız bölgede (Şambayadı Bölgesi) büyükşehir yaklaşık 41 metre yükseklik belirledi, tamam dedik. Hadi bir müteahhit bir santim geçsin. Elimde meclis kararları var. Orada yapılırsa gelin bana sorun. Bazıları herkesi kendi gibi zannediyor." dedi.

İMZASIZ MEKTUP HAKKINDA KONUŞTU

İmzasız mektubun korku nedeniyle İzmit'ten bütün milletvekillerine ve kurumlara gönderildiğini söyleyen Çetin, mektubun yayılması için çaba gösteren meslek odası başkanları olduğunu, Çukurova Belediye Başkanı olmak benim hakkım diyenlere de, "Gel delikanlıca siyasi arenada aday ol, aday adayı ol. Bayrağı sen teslim alırsan seni alkışlayalım, omzumuza alalım. Niye alçaklık yapıyorsun kardeşim? Kimse şerefini, onurunu sizin için tanımıyor. Siz şeref, onur nedir bilmeyebilirsiniz. Ama bunun için hayatını feda eden insanlar var, herkes haddini bilecek. Ben müfettiş beyin önüne kendi ellerimle koydum o iftira mektubunu. Dedim ki,  "Sizden ricam, ısıtıp ısıtıp temcit pilavı gibi önümüze koyuyorlar. Bunların hepsini rica ediyorum inceleyin" dedim. Korkusu olan adam kendi kendini ihbar eder mi? En ufak bir şey yok. Bırak usulsüzlüğü, en ufak bir eksik yok. Bütün iftiraları çürüten bir teftiş raporudur. Bununla da yetinmeyeceğim, bunu yargı da bir incelesin." dedi.

Müfettişin Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki 32 katlı Adana Kule'yi de incelediğini sözlerine ekleyen Çetin, müfettişin en ufak bir yanlışlık bulamadığını, encümen cezası kestiğini ancak imar affı çıktığını ifade etti. 

KARA LİSTEM VAR, ALLAH BÜYÜK

Konuşmasının sonunda kendisine yan bakanlara Allah'ın bela verdiğini ve kara listesi olduğunu söyleyen Çetin, "İt, kopuk" olarak tabir ettiği listedeki isimler gittiğinde çentik attığını söyleyerek, "Allah büyük, Allah her zaman doğrunun yanındadır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.