1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Soner Çetin: Büyükşehir hedefinden vazgeçmedim
Soner Çetin: Büyükşehir hedefinden vazgeçmedim

Soner Çetin: Büyükşehir hedefinden vazgeçmedim

‘Ben büyükşehir adayıyım’ lafını etmeyeceğini belirterek, “Elbette ki ben büyükşehir hedefinden vazgeçmedim, vazgeçmem de”

A+A-

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın görevde olduğu sürece ‘Ben büyükşehir adayıyım’ lafını etmeyeceğini belirterek, “Elbette ki ben büyükşehir hedefinden vazgeçmedim, vazgeçmem de” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yerel seçimlerin yıldönümü nedeniyle kentteki bir otelde basın toplantısı düzenledi. Başkan Çetin, geride bıraktığı 3 yılı değerlendirdiği toplantıda, gelecek 2 yılda hayata geçireceği projeleri anlattı. Başkan Çetin daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Adana’nın uyuşturucu kullanımında dünya üçüncüsü olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Keşke böyle kötü bir olayda dünya üçüncüsü olmasaydık. İkinci sırada İstanbul geliyor. Gençlerimizi spora, sanata, bilim ve kültür çalışmalarına yönlendirmek zorundayız” dedi.

Kentte 1995 yılından beri süren imar sorununa neşter attıklarını dile getiren Başkan Çetin, 250 bin kişinin yaşamasının öngörüldüğü yeni bir şehir kuracaklarını vurguladı. Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlandığında kentin çehresinin değişeceğinin altını çizen Çetin, “Avrupa kentlerinde özlemini duyduğumuz engelsiz bir kent yaratacağız. Bulvarların kenarında bir yeşil bant, yaya-bisiklet yolları, bir yeşil bant daha, hemen yanında tali yol. Avrupa’nın en çağdaş şehirlerinde gördüğümüz ne varsa yeni kurulacak şehirde olacak” diye konuştu.

‘BEN UZUN YOL KOŞUCUSUYUM, MARATONCUYUM’

Siyasette ‘paraşütçüler’ ve ‘dağcılar’ diye tanımlanan iki grubun yer aldığını söyleyen Başkan Çetin, “Paraşütçüler bir kenarda bekler, gün yaklaştığında bir uçağa biner, uçakla birlikte paraşütü açar zirveye konmaya çalışır. Bir de dağcılar vardır bizim gibi. Gece-gündüz demeden, usanmadan zirveye tırmanma mücadelesine devam eder. Dirseği-dizi kanar, bazen kayar, bazen risk atlatır ama sabırla, azimle, kararlılıkla yoluna gider, yavaş yavaş zirveye tırmanır. Bunu ancak maratoncular yapabilir, dağcılar yapabilir. Ben uzun yol koşucusuyum, maratoncuyum” ifadelerini kullandı.

‘ADAY GÖSTERDİLER GERİ ALDILAR AMA YOLUMUZA DEVAM ETTİK’

Siyasi kariyeriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çetin şöyle konuştu:
“Ben, hedefleri olan iddialı da bir belediye başkanıyım. Yola ilk çıktığımız günden bu yana hep büyükşehir aday adayı oldum, hiçbir zaman bir ilçeye aday adayı olmadım. Ama öyle uygun gördüler. 2009’da facia yaşadık biliyorsunuz. Dağcılık buradan geliyor.  Aday gösterdiler, geri aldılar falan ama yolumuza devam ettik. Bu bir dağcılıktı. 2014’te yine büyükşehir hedefiyle yola devam ediyordum, biliyorsunuz seçimlerden 2 sene önce çalışmaya başlamıştım. Ondan sonra son aşamada Çukurova’da başladık. 2019’da yine Zeydan başkanımızla tatlı bir rekabet, tatlı bir yarış yaşadık. Bayrağı o teslim aldı.  Ben her zaman söylüyorum büyükşehir belediyesi CHP dönemi Millet İttifakı’nda değilken rahatlıkla büyükşehir için çalışıyordum. Benim yaptığım hizmetler de bir nevi seçim çalışmasıdır. Yarın, bir gün aday olduğum yerde çok fazla bir şey anlatmama gerek kalmayacak. Halk zaten görüyor, biliyor. En iyi referansınız yatığınız işlerdir.  İnsanlar ne yaptığınıza bakar. Dolayısıyla rahat rahat büyükşehir için çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Ama şimdi değerli bir kardeşim, yol arkadaşım, yaşça büyüğüm, ağabeyim Zeydan bey var. Dolayısıyla o orada olduğu sürece ‘Ben büyükşehir adayıyım’ lafını etmeyeceğimi beni tanıyanlar bilir. Her zaman da ifade ediyorum bunu ama günü geldiğinde elbette ki ben büyükşehir hedefinden vazgeçmedim, vazgeçmem de.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.