1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Taner Talaş, darbe girişiminden 2 yıl önce yazdı ama ilgilenen olmadı!
Taner Talaş, darbe girişiminden 2 yıl önce yazdı ama ilgilenen olmadı!

Taner Talaş, darbe girişiminden 2 yıl önce yazdı ama ilgilenen olmadı!

2014 yılında Vali Coş tarafından yapılan atamada Adana KOM Müdürlüğü görevine getirilen İsmail Haymana'nın By-Lock öyküsünü darbe girişiminden 2 yıl önce yazan Taner Talaş, sosyal medyadan isyan etti.

A+A-

Kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş, geçmişte imtiyaz sahibi olduğu yerel bir kumpas sonucunda kapatılan Adana Medya Gazetesi’nin arşivini paylaşmaya devam ediyor.

Talaş son yaptığı paylaşımda, Adana Medya Gazetesi’nin 8 Temmuz 2014 tarihinde manşetten yer verdiği “Vali Coş’un KOM aşkı” başlıklı haberi paylaşarak, yeniden geçmişe dikkat çekti.

Fethullah Gülen örgütünün cemaat olarak anıldığı, “paralel devlet yapılanması” kavramının dahi gündemde olmadığı dönemde, Adana eski Valisi Avni Coş’un yine FETÖ’cü olduğu herkesçe bilinen Adana eski KOM Müdürü Halil Dağ’ı görevden alarak, yerine "FETÖ ile mücadele etmesi için" Aydın Valiliği’nden bu yana atandığı her vilayete götürdüğü özel kalem müdürü İsmail Haymana’yı ataması, Adana Medya Gazetesi manşetinde “örneği olmayan bir atama” olarak vurgulanmış ve kamuoyunun dikkatine sunulmuştu.

vali1.png

Yerel ve ulusal basında ilk kez haber olarak görülen, özel kalemin Vali Coş gücüyle KOM Müdürü olarak atanması haberi o günlerde yetkililerin dikkatini çekmezken, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 23.08.2016 tarihinde KOM Müdürü İsmail Haymana, By-Lock kullanmaktan tutuklandı. Ardından 675 sayılı KHK ile memuriyetten ihraç edildi.

vali2.png

15 Temmuz hain darbe girişiminden tam iki yıl önce FETÖ yapılanması kapsamında Vali Coş tarafından yapılan kritik sızıntı atamayı anlatan özel haber, Taner Talaş’ın sosyal medya hesabından arşiv paylaşımları sonrasında Adana’da yeniden gündem oldu.

untitled-7.png

Darbeden önce yapılan sızıntı atamayı 2 yıl önceden görüp haberleştiren Adana Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Taner Talaş, o atamayı bugün yeniden şu şekilde yorumladı;

“Sezgi ve görgüme dayalı birçok anormal gelişmeyi o gün fark etmiştim. Tabiatım itibariyle bunu tüm kurumlarla paylaştım. Devletin tüm kurumlarına göndermiş olduğum ıslak imzalı mektupta Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan için, “Vali Avni Coş ile ilişkileri amir-memur ilişkisine benzemiyor” demiştim. Bu konuda da haklı çıktım. Hatta haberde de görüleceği üzere, 11 adet soru sorarken, başlığı “Coş, Gürkan, Dağ koalisyonuna soruyoruz” şeklinde vermiştim.

Orada sorduğum 11 soru, bugün hala geçerlidir ve hala cevaplanmamıştır. Bir gün hukukun hesap sormasını bekliyorum. Okuyucularımızdan da istirhamım, o gün sorduğum 11 soruyu, bugün yeniden okumalarıdır.

İsmail Haymana ataması ile ilgili de ilk haberi ben yaptım çünkü kuşkulanmıştım. Yaptığım araştırmalarda, Vali Coş’un “vali” sıfatıyla FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret ettiğini öğrenmiştim.

FETÖ’ye karşı verdiğim tüm mücadelelere rağmen, sonunda benim gazetem kapandı. Gazetem açık kalsaydı, 15 Temmuz sonrasında oluşan ortamda; Adana’da FETÖ yöntemiyle insanların özel görüntülerini alıp şantaj yapanların kimler olduğunu, Pensilvaya’da Coş ve ekibinin hangi sebeple gittiğini, ihalelerde yapılan yolsuzluklarla Adana’yı kimlerin talan ettiğini, bu talanı FETÖ’nün emniyet yapılanmasının nasıl kapattığını tüm Adana’ya gösterecektim.

untitled-9.png

Günün sonunda hukukun egemen olacağına, devlete kast edip Adana’yı el birliği ile talan edenlerin cezalandırılacağına ve kapatılan gazeteme yeniden kavuşacağıma inanıyorum.

Taner Talaş’ın o tweetleri:

  • Sezgilerimin kuvvetli olduğu doğrudur, keşke Devleti yönetenler bu vasfıma itibar etseydi, kimse zarar görmeden bir çok yanlışın önüne geçebilirdik. ADANA MEDYA GAZETESİ ARŞİVİ 8 TEMMUZ 2014 Adana Valisi Coş’a yaltakçılık yapılmasının normal hatta zorunlu olduğu günler.
  • FETÖ'cü ve Adana Emniyetini yöneten kişi olduğu bilinen şantajcı KOM Müdürü Halil Dağ -güya- görevden alınıyor. Yerine ise Vali COŞ’un evladı gibi sevdiği, nereye tayini çıksa yanında götürdüğü özel kalem müdürü İsmail Haymana -güya- FETÖ ile mücadele etsin diye atanıyor.
  • Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret eden Vali COŞ’un bu atamasında bir gariplik olduğunu o gün manşete çekmişim. Vali ters kaput yapmış, herkes sonradan ben ise evvela bunu fark etmişim. Daha evvel A. Zeki Gürkan ile ilişkilerinde bir gariplik olduğunu fark etmem gibi.
  • Peki 15 Temmuz darbe girişimden sonra neler oluyor? Tutmayı bilmediği silahla görüntü veren Sakarya Valisi COŞ’un prensi, Adana KOM müdürü İsmail Haymana BYLOCK kullanmaktan 23.8.2016 tarihinde tutuklanıyor. 675 sayılı KHK ile ihraç ediliyor. Örgüt üyeliğinden ceza alıyor.
  • Ve ben o tarihlerde olan biteni, isim isim Devlet kurumlarına bildiriyorum. Sonuç; gazetem kapatılıyor. Unutmadan uzunca bir soru listesi yayınlıyorum. Bu soruların cevabı hala verilmedi.
  • Pensilvanya’ya giden bir vali, onun etrafında dönen karanlık işler, o dönem ve sonrasında oluşan ortamda cebini dolduran kimi gazeteciler, siyasiler, işadamları ve bürokratlar. Bunlar ne zaman yargılanacak?
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.