1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Telefon, internet ve benzeri sözleşmelerin iptali artık e-Devlet'ten yapılacak
Telefon, internet ve benzeri sözleşmelerin iptali artık e-Devlet'ten yapılacak

Telefon, internet ve benzeri sözleşmelerin iptali artık e-Devlet'ten yapılacak

Telefon, internet ve benzeri sözleşmelerin iptali aşamasında, 'İptal talebinizi faks çekin' şeklinde çıkartılan zorlukların önüne geçilecek. Abonelik iptalleri bundan sonra e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

A+A-

Milyonlarca yurttaşın, internet, telefon, sabit hat gibi abonelik sözleşmelerinin iptali konusunda yaşadığı çile sona eriyor. Yurttaşlar, “abonelik sözleşmesinin ancak işletmecinin faks numarısına imzalı olarak gönderilmesi” uygulamasını TBMM’ye şikayet etti.

TBMM, konuyu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTİK) iletti. BTİK, Meclis’e gönderdiği yazıda, kurum olarak fesih taleplerinin her şartta alınabilmesi için yürütülen çalışmanın tamamlanması ile abonelik iptallerinin artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti.

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, İstanbul’dan M.S. adlı yurttaş, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak internet, telefon, sabit hat ve benzeri abonelik sözleşmelerini aylarca sona erdiremediği şikayetinde bulundu. Fesih talebinin işletmecinin faks numarasına imzalı olarak gönderilmesi zorunluluğundan dert yanan M.S., salgın nedeniyle faks cihazına ulaşma imkanının zorlaştığını ifade ederek, artık gelişen teknoloji doğrultusunda alternatif yöntemler kullanılmasını talep etti.

yurttaşlardan gelen benzer şikayetlerin yoğunluğunu dikkate alan komisyon, BTİK ile temasa geçti ve şikayetlerin çözümünü istedi. BTİK’in Meclis’e gönderdiği cevabi yazıda ise abonelik iptali çilesi çeken milyonlarca yurttaşa müjde verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.