1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. TÜBİTAK 55. Lise Araştırma Proje Yarışmaları Adana’da Başladı
TÜBİTAK 55. Lise Araştırma Proje Yarışmaları Adana’da Başladı

TÜBİTAK 55. Lise Araştırma Proje Yarışmaları Adana’da Başladı

TÜBİTAK 2204 A 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Finali başladı

A+A-

Adana Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) kapalı spor salonunda gerçekleşen TÜBİTAK Proje Yarışma açılış programına Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç ATÜ Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Serkan Toksöz Prof. Dr. Hasan Kurtaran Prof. Dr. Serdar Yıldırım Adana İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Tevke, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, TÜBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Haşim Kelebek, Akademisyenler, Milli Eğitim İdarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmaları ile devam eden programda ilk konuşmayı TÜBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Haşim Kelebek yaptı.

8d27712b-a78a-4f04-a096-bab562512903-001.jpeg

TÜBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Kelebek: "TÜBİTAK 55.  Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Finali Adana'da gerçekleşiyor. Türkiye'de 12 bölge arasında yer alan Adana bölgesi, 8 ilimizi kapsıyor ve burada bu 8 ilimizden misafir öğrencilerimiz bulunuyor." dedi. Ayrıca, yarışma ile ilgili teknik bilgileri de paylaşan Kelebek, yarışmanın amacının öğrencilerin bilimsel araştırma ve proje geliştirme becerilerini geliştirmek olduğunu belirtti. TÜBİTAK Adana Bölge koordinatörü Prof. Dr. Haşim Kelebek'in ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke açılış konuşmasını yaptı.

18ffe08a-8e9f-49e3-8094-46da165190dc-001.jpeg

İl Milli Eğitim Müdürü Tevke: "Değerli katılımcılar, ilimizin ev sahipliğinde TÜBİTAK 55.  Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Finalini gerçekleştiriyoruz. Bölge sergimiz dört gün boyunca devam edecek. Sevgili öğrencilerimizin ve misafirlerimizin dört günlük misafirlikleri boyunca çok güzel bir zaman geçireceklerini umuyorum. Bölgemizin sekiz ilinden final sergimizi katılan sevgili öğrencilerimize başarılar diliyor ve finale katılmaya hak kazandıkları için onlar ve onlara destek veren öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu genç yeteneklerin başarıları, bizlere geleceğimizin parlak olacağına dair büyük bir umut veriyor.

TÜBİTAK, Türkiye'nin en prestijli ve önemli kurumlarından biridir ve ülkemizin en değerli markalarından biridir. 2204 A projeleri ise 55 yıldır Türkiye'deki liseler arasında yapılan en önemli yarışmalardan biridir. Bu yarışmaya katılan tüm öğrenciler, akademik hayatlarında da bu projelerin büyük faydalarını görüyorlar. Ayrıca bu yarışmalarda, özellikle üniversitelerden gelen jüri üyeleri, büyük bir özveri ve emekle katkı sağlıyorlar. Bu ekip çalışmasının başarısında her bir katılımcının önemli bir rolü var. Bu nedenle, bu yarışmada emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.

550a0dd8-237e-4925-81c0-b078e4cbf25c-001.jpeg

Yarışmamız boyunca Adana Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesi bizlere ev sahipliği yapacak. Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörümüzün şahsında tüm akademisyenlere ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Rektörümüz, etkinliklerimizde üniversitemizin kapılarını açarak bize büyük bir destek sağlıyor. Bu iş birliği ve destek, gelecekteki projelerimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Umarım bu iş birliği ve destek, gelecekteki projelerimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı olur." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek TÜBİTAK 2204 A 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Finali başlatıldı. Kurdele kesiminin ardından stantlar gezilerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi alındı. 

TÜBİTAK Bölgesinde Adana, Kahraman Maraş, Antep, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kilis, illeri bulunmakta ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti katılım sağlamıştır  3 gün sürecek bölge finalinde alanlarında birinci olacak olan 18 proje bölgemizi TÜBİTAK Türkiye Finalinde temsil edecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.