1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ümit Aygül iftiralara karşı mahkeme kararlarıyla cevap verdi
Ümit Aygül iftiralara karşı mahkeme kararlarıyla cevap verdi

Ümit Aygül iftiralara karşı mahkeme kararlarıyla cevap verdi

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Mali İşler Daire Başkanı Ümit Aygül, hakkında yapılan iftira kampanyasına belgelerle cevap verdi

A+A-

    Son günlerde iktidar medyasının hedef haline getirdiği Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Mali İşler Daire Başkanı Ümit Aygül, hakkında yapılan iftira kampanyasına avukatı aracılığıyla cevap verdi

Mahkeme kararlarına dayanan cevabi yazı,iftira kampanyasının tamamen yalan olduğunu ortaya koydu.

Ümit Aygül’ün avukatı aracılığıyla yaptığı o açıklama ;     

   Müvekkilim Ümit Aygül ile ilgili son günlerde bazı medya organlarında çıkan yanlış,asılsız ve tamamen müvekkili lekelemeye yönelik olan haberlere karşı bu açıklamayı yapma zorunluluğumuz hasıl olmuştur.

Müvekkil Ümit Aygül, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ)’nde Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır.

19.09.2022 tarihli Sabah gazetesi başta olmak üzere birçok basın yayın organında verilen haberle ilgili iftirayı atan kişi Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na 20/09/2021 tarihli dilekçe ile başvurmuştur. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı 2021/64743 Soruşturma numaralı dosyada Sayın Başsavcılığa sunmuş olduğumuz beyan ve DELİLLER neticesinde 24/05/2022 tarihinde savcılık makamı 2022/22904 sayılı kararı ile ‘’tüm soruşturma dosyası kapsamında müştekinin soyut beyanları dışında kamu adına takibata yeterli SOMUT OBJEKTİF DELİL BULUNMADIĞI anlaşılmakla, müvekkil hakkında ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair’’ karar vermiştir.

Aylar öncesinden karar verilmesine rağmen haberin sanki bugünmüş gibi yapılması bile maksatlarını ortaya koymaktadır. Müvekkil hakkında yapılan haksız,hukuksuz ve iftira dolu suç duyurusunda savcılık makamı, kovuşturma aşamasına dahi geçilmeden müvekkilin suçsuz olduğunu görmüş ve bu yönde bir karar vermiştir.

Müvekkile yönelik bu iftira ve karalama kampanyasında, Yüce Türk Adaleti’nin vermiş olduğu karar sonrasında bazı medya organlarınca mesnetsiz haberler yapılmıştır .  Çamur at izi kalsın politikasının bir ürünü olan bu haberler; müvekkilin kişilik haklarına açıkça bir saldırı olup, atılan bu iftiralara karşı yasal süreç başlatılmıştır. Bu kişinin mahkamece kovuşturmaya yer görülmeyen beyanatları doğrultusunda, bağımsız yargının verdiği karar ve masumiyet karinesi hiçe sayılarak bazı medya organlarında müvekkil aleyhine maksatlı iftiralar atılarak haber yapılmıştır.

Haberi yapan medya organları dikkatle incelendiğinde, bugüne kadar tarafsızlıktan uzak ve yanlı birçok habere yer verdikleri kamuoyunca bilinmektedir. Masumiyeti Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu’nun yürütmüş olduğu soruşturma neticesinde görülmüş olan müvekkilimin kendisine yöneltilen bu karalama kampanyasına en önemli cevabı hukuk çerçevesinde vereceğimizi bildirir, yapılan asılsız ve mesnetsiz haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.

            Son olarak ise; Mahatma Gandhi’nin ‘Adaletsizliği, adaletle yıkmak gerekir.’ sözünü hatırlatıyor, yüce Türk Adaleti’ne olan güvenimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.