1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akif Abi'ye "Abi" demişimdir, heveslenenlere de buradan ekmek çıkmaz!
Akif Abi'ye "Abi" demişimdir, heveslenenlere de buradan ekmek çıkmaz!

Akif Abi'ye "Abi" demişimdir, heveslenenlere de buradan ekmek çıkmaz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ASKİ Genel Müdürlüğü basın toplantısı konuşmasından son dakika satır başları;

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi'ni 4 Milyon 320 Bin borçla devraldım, bugün için borç 4 Milyon 490 Bin TL. Böyle bir belediyenin hareket kabiliyeti ne olur? Takdirlerinize sunuyorum. Borcunuz var olağanüstü fazla ve hala açık veriyorsunuz. Sorumlu yönetici buna tedbir almalı. Gider hangi kalemse çalışanların ücretleri de buna dahil bunlarla oynayacaksınız. Geliri giderinden fazla bir belediye olmalı ki halka hizmet edelim. Bu yüzden bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırıyoruz. Çalışanlarımıza illa ki sorumluluğumuz var fakat 2 buçuk milyon Adanalıya da sorumluluğumuz var.

Hukuksal olarak yanlış yapmış kim varsa biz bunu savcılığa intikal ettirriz. Burada durumu en zor olan belediye başkanıdır. 

Seyhan'da Adana'nın en önemli üç kurumundan birisiyle gençlik merkezini yürüttük. Öğretmenleri oradan aldık. Coğrafya öğretmenine başka bir ders verdirtmedik. Fizik öğretmenine matematik dersi verdirtmedik.

346 çalışanı var gençlik merkezlerinin, kiraları var. Öğrencilere fotokopi kağıdı aldırma pozisyonuna düşmek istemiyoruz. Bu yıl uzaktan eğitim vereceğiz. Rehabilite ederek bu hizmeti devam ettireceğiz. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapma arzumuz var.

Meclis üyelerinin sağ duyularına inanmak istiyorum. Borçlanma konusunda Adana lehine olan kararlarda bize destek vereceğini düşünüyorum. 

Akif Abi, eşimin öğretmenidir, 18 yaşımdan beri Akif Abi'ye "Abi" demişimdir, aramız bozulmaz. Heveslenenlere de buradan ekmek çıkmaz.

Ereğli'den gelen burada çalışmadan maaş alanları tespit ettik, bu kardeşlerimizle yollarımızı ayırdık. İç sorunsa hukuk müşavirliğine ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyu götürdük.

Soruşturması biten rakamları ve olayları burada yansıtıyoruz. Araştırma ve çalışmalar devam ediyor. Hem büyükşehirde hem ASKİ'de teftiş kurulu başkanlığı kurduk. Buralar devasa yerler. Teftiş kurulu sizin gıyabınızda da hem geçmişi hem de bugünü inceleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.