1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karalar'dan kayyım yorumu: Nereye atanacakmış? Hayır ola!
Karalar'dan kayyım yorumu: Nereye atanacakmış? Hayır ola!

Karalar'dan kayyım yorumu: Nereye atanacakmış? Hayır ola!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ASKİ Genel Müdürlüğünü konu alan basın toplantısı konuşmasından son dakika satır başları;

A+A-

2014 çalışan sayısı 9 bin, bütünşehir yasası geliyor, ilçelerde çalışan sayısı yaklaşık bin, ne oldu? 10 bin. Peki bizdeki çalışan sayısı kaç? 15 bin. Belediyeler istihdam alanı görüldüğü için, aday da oydan korktuğu için bir yere kadar normal karşılanır. Adanalıya hizmet etme konusunda sorumluyuz. Bankamatikçi tabirini çok kullanmadım. 31 Mart'tan önce işe gelmeyenleri tespit edeceğiz dedik. 5 kişilik odada 30 kişi oturur olmuş. Çalışanın Zeydan'a oy vermesi ne kadar normalse Sözlü'ye oy vermesi de o kadar normaldir. Ama bize PKK'lı diyen çalışan sayılmaz. Ekmeğine bak, kime oy vermek istiyorsan ver!

Yaklaşık 95 Milyon gelirimiz var, 68 Milyon giderimiz var. İşçinin 2 buçuk ayı içeride. Maaş ödemeyen bir belediye başkanı olmak istemem. Hizmet yapmayan bir başkan olmak istemem. 

CHP'nin geçen seçim aldığı oyun yüzde yüzünden fazla oy aldım. Biz bu belediyeyi çalışabilir hizmet edebilir hale getirmek zorundayız.

Melih Gökçek bana laf atıyor adam attı diye, kendine bakmıyor. 

Ben belediye başkanı oldum, daire başkanımdan hizmet istiyor vatandaş, yetkili mazotumuz yok gönderemeyiz diyor. Ben böyle devam edemem. Şuanda sinekle mücadele tüm koşullara rağmen eskisinden daha iyi hale geldi.

Benim atadığım daire başkanlarının muhtemelen yüzde 40'ı MHP kökenli. Adana'ya faydalı olabilecek mi buna bakıyoruz. 

Şirketin bir tanesinde 10 Milyon TL kredi alınıyor, incelediğimizde o paranın yetki istenen yere değil, başka yerlere harcandığını görüyoruz. Şirketlerin durumu da belediyeye benzer. Şirketlerin de gelirini giderinden fazla olacak şekilde çalışıyoruz. 

Demokratik ülkelerde YSK'ya adaylık için başvuruyorsunuz, adaylık için sakınca yoktur derse aday oluyorsunuz. Suç olmadığı takdirde görevden almalar doğru değildir. Her şeyi doğru yapsanız bile, nemalanamayan olduğunuz için sizin görevde olmanızdan rahatsız olurlar. Benim arkadaşlarım hiç bir şekilde hukuka ayrı bir iş yapmaz. Atatürk'ün laik ve hukuk devletine yürekten bağlı insanlarız. Asla ve asla hukuka ayrı işimiz olmadı olmayacak. Ufak tefek dedikodulara kulak asmam, bunlara da çok cevap vermem. Demokratik koşullarla anasının ak sütü gibi seçim kazanmış Ekrem İmamoğlu'nu ya da beni hangi sebeple görevden alacaklar? Bizi hiç bir şey korkutamaz. Bu milletin bir lirasını bile boşa harcamak günahtır. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.