1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Büyükşehirde bir akraba ağı oluşmuş"
"Büyükşehirde bir akraba ağı oluşmuş"

"Büyükşehirde bir akraba ağı oluşmuş"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ASKİ Genel Müdürlüğünü konu alan basın toplantısı konuşmasından son dakika satır başları;

A+A-

En kısa sürede yapmak istediğimiz 2 projeden biri Ziyapaşa'yı dönüştürmek ve Seyhan Nehri'ni görsel seyrin olduğu, herkesin hayranlıkla baktığı bir hale getirmek. Ayrıca ulaşım ve metro sorunları var. İkinci ve üçüncü etap metronun yapılması gerekiyor. 

3 köprü inşaatı var, ben olsam bir köprü yapar bitirir, ikincisine geçerdim. Devlet Bahçeli Köprüsü 120 Milyon TL'ye ihale edildi iptal oldu. Yüklenici firma 195 Milyon TL bizden alacaklı, köprünün üçte biri bitmedi. Arkadaşlara çalışma yaptırdım, 550 Milyon TL daha para harcarsak bu köprü biter dediler. Yüklenici firmaya daha bir kuruş ödenmemiş.

Suriyeliler büyük bir sorundur. Belediyeler bu işin hiç bir tarafında değil. Göç başlı başına ülkeler için bir sorun. Hızlı tedbirler alınmazsa bu kaosu Türkiye Cumhuriyeti yüz yılda çözemez. Biz bir araştırma yaptırdık ilk geldikleri zaman. Yüzde 38'i geri dönmeyeceğim diyordu. Şimdi sorsanız yüzde 70'i gitmeyeceğim der.

Turgut Özal Bulvarı'ndaki üst geçitleri ben olsam yaptırmazdım. Bulvardan hafif raylı sistemle üniversitelere ve Adana Şehir Hastanesi'ne bir bağlantı kurmak gerekir. Kurtarırsa o üst geçitleri yıkmayacağız. 

Büyükşehirde bir akraba ağı oluşmuş. Ben Seyhan'da bir kardeşi işe aldıysam ikinci kardeşi işe almıyordum. Keleş soyadında 7-8 tane adam olduğunu gördüm, kimdir bilmem. Faydaları varsa artık devam edecekler, faydaları yoksa yollarımızı ayıracağız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.