1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'li Bulut'tan DDK'ya: Kur manipülasyonu yapanlar kim?
CHP'li Bulut'tan DDK'ya: Kur manipülasyonu yapanlar kim?

CHP'li Bulut'tan DDK'ya: Kur manipülasyonu yapanlar kim?

“Bugüne kadar "açgözlülüğünün” bedeli ödetilen bir kişi olmuş mudur?”

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kur manipülasyonu yapanlar için Devlet Denetleme Kurulu’na verdiği ‘araştırılsın’ talimatını Meclis gündemine taşıdı. Talimatın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen ortada henüz bir raporun olmadığına dikkat çeken Bulut, “Bugüne kadar "açgözlülüğünün” bedeli ödetilen bir kişi olmuş mudur?” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılıp yapılmadığının araştırılması, varsa konunun gerekli yerlere iletilerek ilgili kurumlar nezdinde çalışma gerçekleştirilmesi için Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) verdiği talimatı Meclis gündemine taşıdı.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, Erdoğan’ın kur manipülasyonu yapanlar için "açgözlülüklerinin bedelini ödeyecekler” ifadelerini kullandığını hatırlattı.

KUR ARTIŞININ NEDENİ NE?

Erdoğan’ın, talimatıyla DDK’nın, kritik dönemlerde yüklü miktarda döviz alımı yoluyla manipülasyon yapıldığı iddiaları da dahil olmak üzere yaşanan artışın sebeplerini araştırmak üzere çalışma başlattığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

Yüklü miktarda döviz alıp özellikle dolar ve Euro’nun artmasına yol açan kurum ve kuruluşların tespit edileceği, araştırma sonucu bir rapor haline getirilerek eğer bir suç tespit edildiyse işlem yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderileceği belirtilmiştir. Ancak Erdoğan’ın talimatının üzerinden yaklaşık 2 aydan fazla geçmesine rağmen kamuoyuna yansıyan herhangi bir rapor bulunmamaktadır.

RAPOR HANGİ AŞAMADA?

CHP’li Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Devlet Denetleme Kurulu tarafından kurdaki manipülasyonun araştırılmasına yönelik hazırlanacağı belirtilen rapor hangi aşamadadır?

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının üzerinden yaklaşık 2 aydan fazla geçmesine rağmen raporun hazırlanamamasının gerekçesi nedir?

SORUMLULAR TESPİT EDİLEBİLDİ Mİ?

-Döviz kurundaki yaşanan artışın nedeni ve sorumluları tespit edilmiş midir?

-Kritik dönemlerde yüklü miktarda döviz alan kişi, kurum ve kuruluşlar belirlenmiş midir/kimlerdir?

AÇGÖZLÜLÜĞÜN BEDELİ ÖDETİLDİ Mİ?

-Sorumlulara yönelik herhangi bir hukuki yaptırım uygulanmış mıdır?

-Kur manipülasyonuyla ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır?

-Bugüne kadar "açgözlülüğünün” bedeli ödetilen bir kişi olmuş mudur?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.