1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Emine Erdoğan'la görüşme Hint milliyetçilerini kızdırdı
Emine Erdoğan'la görüşme Hint milliyetçilerini kızdırdı

Emine Erdoğan'la görüşme Hint milliyetçilerini kızdırdı

Emine Erdoğan'la görüşme Hint milliyetçilerini kızdırdı

A+A-

 

Bollywood'un en ünlü oyuncularından Aamir Khan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la yaptığı görüşme, Hindistan'da milliyetçilerin tepkisini çekti. Khan, Müslüman kimliği nedeniyle hafta başından bu yana hakaretlere maruz kalıyor.

Hint sinemasının ünlü aktörü Aamir Khan’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la yaptığı görüşme, Hint milliyetçilerinin Müslüman karşıtı propagandasında yeni bir malzemeye dönüştü. Sosyal medyada birçok kişi, Türkiye’nin Keşmir sorununda Pakistan’ın lehine tavır koymasını gerekçe göstererek Aamir Khan’ı hedef alan paylaşımlar yapıyor.

Emine Erdoğan, Bollywood’un en ünlü oyuncularından biri olan ve son filmi ‘Laal Singh Chattha’nın çekimleri için Türkiye’de bulunan Khan’ı Huber Köşkü’nde ağırlamıştı. İkilinin birlikte çekilen fotoğraflarının paylaşılması üzerine, Hint sosyal medyasında ülkedeki ayrımcılığı teşhir eden bir tartışma başladı.

MÜSLÜMAN KİMLİĞİ ÜZERİNDEN HAKARET

Ülkenin en önemli film yıldızlarından biri olan Khan ‘Hindistan karşıtı’ olmakla suçlanırken, Khan’ın Müslüman olması üzerinden eleştiriler eksik olmadı. Öyle ki, iktidardaki Hint milliyetçisi BJP’ye yakınlığıyla tanınan Times Now kanalı Khan’ın ‘Hindistan karşıtı İslamofaşistleri destekleyip desteklemediği’ sorusuna yanıt arayan uzun bir program yayınladı.

MİLLİYETÇİ PARTİDEN TEPKİ

Ünlü Bollywood oyuncularından Kangana Ranaut ‘Khan’ın çocuklarının hangi dine mensup olacağını’ sorgulayan bir paylaşımda bulundu. Radikal sağcı ve milliyetçi Vishva Hindu Parishad (VHP) partisinden de, “Hint izleyicilerin harika davranıp aktörlere dönüştürdüğü kişiler bugün gururla, Hindistan karşıtı Türkiye gibi ülkelerle biraraya geliyor. Hint izleyicilerin rahatsız hissetmesi normal” açıklaması yapıldı.

Sosyal medyada, Aamir Khan’ın 2018 yılında Hindistan’ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun onuruna Bollywood’da verilen davete katılmadığı da hatırlatıldı. Milliyetçi hesaplar, Aamir Khan’ın yeni filminin boykot edilmesi çağrısında da bulundu.

‘MÜSLÜMAN OYUNCULAR MİLLİYETÇİLERİ RAHATSIZ EDİYOR’

Bağımsız internet sitesi Scroll.in ise tepkileri eleştirerek, “Hint milliyetçisi gruplar Bollywood’a saldırmak için sosyal medya güruhlarını kullanıyor” yorumu yaptı. İlgili analizde, Bollywood’un en tanınmış yıldızlarından Shah Rukh, Salman Khan ve Aamir Khan’ın Müslüman olmasının uzun süredir Hint milliyetçilerini rahatsız ettiğine dikkat çekildi. Analizde, Shah Rukh’un 2015’te Hindistan’da hoşgörüsüzlüğün arttığını söylemesi üzerine BJP yetkilileri tarafından Pakistanlı terörist Hafız Said’e benzetildiği ve ‘isterse Pakistan’a gidebileceği’ mesajının verildiği hatırlatıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.