1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SMA hastası Ahsen bebek ilaçsız kaldı, Sarıeroğlu çözdü
SMA hastası Ahsen bebek ilaçsız kaldı, Sarıeroğlu çözdü

SMA hastası Ahsen bebek ilaçsız kaldı, Sarıeroğlu çözdü

Çaresiz baba Jülide Sarıeroğlu'na çağrıda bulundu, SMA Tip 1 hastası Ahsen bebek ilacına kavuştu

A+A-

Adana’da SMA hastası Ahsen Epçaçan’ın babası Cevdet Epçaçan, Büyüksaat Aşevi ve Büyüksaat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bekir Fevzi Yıldırım aracılığıyla Jülide Sarıeroğlu’na çağrıda bulundu.

İlaç bekleyen çaresiz babanın Sarıeroğlu’na çağrısı:

“AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’na çağrıda bulunan baba Epçaçan, “Sayın Bakanım, 4 aylık bebeğim Ahsen Epçaçan SMA TİP1 hastasıdır. Şuan Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde, yaklaşık 50 gündür hastalığın tetiklediği başka hastalıklar sebebiyle yaşam mücadelesi vermektedir.”

“Alması gereken ve Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ilacı, maalesef SGK tarafından getirilmesi gerektiği halde, hiç gelmedi ve bize de hiçbir bilgi ve açıklama da yapılmıyor. İlacın ismi de Spinoraza Nusinerse’ndi.”

.
“Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının getirttiği bu ilacı şuan alması gerektiği halde bizim Ahsen bebekle beraber alamayan en az 110 bebek ve çocuk var. Bunlardan son 10 gün içinde ilaç alamadığı için 1 bebek vefat etti. Biz Ahsen bebek ve diğer bebeklerin de aynı kaderi paylaşmasını istemiyoruz.

 

“Bu konuda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki SGK Genel Müdürlüğü’ne bu talebimizi iletmenizi bekliyoruz.
 

Kızının ilacını bekleyen endişeli babanın çağrısına duyarlılık gösteren Sarıeroğlu, dün konunun bakanın ve SGK yetkililerin gündeminde olduğunu ve takipçisi olacağını ifade etmişti.

Sarıeroğlu’nun bugün müjdeyi verdiği ve SGK’nın konuyu çözüme kavuşturduğunu ise Bekir Fevzi Yıldırım Paylaştı.

Kızının ilacına kavuşması sonrasında konuşan baba Cevdet Epçaçan, “Cumhurbaşkanımıza, Sağlık bakanımıza, Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler bakanımıza, SGK yetkililerine, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Jülide Sarıeroğlu’na özverili ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.