1. YAZARLAR

  2. Taner Talaş

  3. Gerekliyse belediye büyüklerine de arz ediyorum.
Taner Talaş

Taner Talaş

Kucuksaat.com Kurucusu

Gerekliyse belediye büyüklerine de arz ediyorum.

A+A-

Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi arşivinde ve ilgili resmi kurumlarda, Taşköprü’nün ışıklandırması ile alakalı yazdığım ıslak imzalı bir sürü dilekçe kuzu gibi yatıyor. 20 yıllık bir süreçten bahsediyorum.

Hatta bu konuda bir iş adamından gezdiği ülkelerdeki köprülerin üzerindeki aydınlatma uygulamalarının fotoğraflarını rica etmiş, ilgili fotoğrafları belediye yetkililerine teslim etmiştim.

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na takıldıklarını ifade etmişlerdi. 20 yıldır bu kurul kararını veremedi mi?

Anlayamadığım başka bir husus ise; köprünün kemerlerinin ışıklandırılması uygun görülürken, üstünün ışıklandırılmasına neden müsaade edilmesin…?

Vizontele repliği gibi; altını ışıklandırdın, üstünü neden ışıklandırmıyorsun, üstünü ışıklandırmayacaksan, altını neden ışıklandırdın..!

Ölmeden görmek istediklerim içerisinde, Taşköprü’nün; geçmişine, mimarisine, estetiğine uygun şekilde ışıklandırılmasının yapılmasıda vardır.

Devlet büyüklerine arz ederim.

Gerekliyse belediye büyüklerine de arz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar