1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kira bedeli yüksek araçlar satın alınıyor, kurumun malı yapılıyor
Kira bedeli yüksek araçlar satın alınıyor, kurumun malı yapılıyor

Kira bedeli yüksek araçlar satın alınıyor, kurumun malı yapılıyor

ASKİ bünyesine 28 adet kazı yükleyici, 15 adet vidanjör, 5 adet kanal temizleyici araç alındı

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir ve ASKİ (Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi) bünyesinde kirası yüksek, satın alındığı takdirde 20-24 ayda kendini amorti edecek iş makinesi ve araçlarını belediyeye kazandırmaya devam ediyor.

Daha önce ekmek fabrikaları için gerekli buzun üretilmesini sağlayan, böylece yılda yaklaşık 800 bin liralık buz alım giderini sona erdiren, ayrıca yılda 1 milyon 200 bin liralık da buz satışı gerçekleştirecek Buz Üretim Tesisi kuran Başkan Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi için artı değer üretmeyi sürdürüyor.    

5129cd1b-85ff-41ec-bf96-0799f8153126.jpg

İhalelerdeki kırımları binde 23’ten yüzde 27’ye çıkaran, yönetim anlayışı ve milletin parasını verimli kullanma farklılığıyla zor şartlara rağmen 30-40 yıldır çözülemeyen sorunların bir kısmını kısa sürede geride bırakan, yeni projeler hayata geçiren Başkan Zeydan Karalar, kira maliyeti yüksek iş makinelerini satın alarak, belediyenin gücünü artırıyor.

ASKİ bünyesine dahil edilen ve Adanalılara verilen hizmetin kalitesini, yoğunluğunu artıracak 28 adet kazı yükleyici, 15 adet vidanjör ve 5 adet kanal temizleyici araç ASKİ şantiyesinde teslim alındı.

02d8f0e8-423b-4f27-ad4e-15e8e2e35da9.jpg

KİRALAR AZALACAK, ARAÇLAR KURUMUN MALI OLACAK

Pandemi koşullarının belediyeyi ekonomik olarak yıprattığını, yorduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, “Buna rağmen kira maliyeti yüksek, satın alınması halinde kendisini 2 yılda amorti eden bütün iş makinelerini satın almaya karar verdik. Dolayısıyla bu yıl 28 adet kazı yükleyici, 15 adet vidanjör, 5 adet de kanal temizleyici araç aldık. Kira fiyatları yüksek olduğu için bunların tamamı kendilerini 20-24 ayda amorti eden iş makineleri.

Böyle fazla kira verdiğimiz iş makineleriyle ilgili hem yenileme amaçlı, hem de kendi malımız olmasını istediğimiz için satın alma yöntemine gidiyoruz. Hem ASKİ’de, hem Büyükşehir’de 5 yıl sonra ödediğimiz kiralar oldukça azalacak ve araçlar kurumun malı olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.