1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özel yurt krizi: Öğrencilerden tahsilat talep ediliyor
Özel yurt krizi: Öğrencilerden tahsilat talep ediliyor

Özel yurt krizi: Öğrencilerden tahsilat talep ediliyor

Sezon başında özel yurtlarla sözleşme imzalayan öğrenciler ailelerinin yanına döndü. OHAL ilan edilen 10 ildeki öğrenciler yurt ücretlerinin iptal edilmesini bekliyor.

A+A-

Kahramanmaraş merkezli deprem, 10 ili etkiledi, 10 ilde OHAL ilan edildi.

OHAL ilan edildikten sonra ilk yapılan kararnamelerden bir tanesi, üniversitelerin kapatılmasıydı. Alınan karardaki amaç, barınma probleminin çözümü için KYK'ya bağlı yurtların depremzedelerin ihtiyaçlarına tahsis edilmesiydi.

thumbs-b-c-aa64847c56953dcb5836e64b188bb88c.jpg

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİ, ÖZEL ÜNİVERSİTELER ÜCRET İSTİYOR

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararı bilindiği gibi sadece OHAL ilan edilen 10 ilde değil, Türkiye genelinde alınan bir karar.

Alınan kararla birlikte devlet üniversiteleriyle birlikte vakıf ve özel üniversiteler de uzaktan eğitime geçti. 

Burslu, yarı burslu ve ücretli olarak özel üniversitelerde okuyan öğrenciler, öğrenim gördükleri özel üniversitelerde ödeme krizi yaşıyor.

266604.jpg

ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ, ÖZEL YURTLAR PARANIN PEŞİNDE

Bir diğer sorun ise devlet yurtlarında yer bulamayan, yüksek kiralar nedeniyle özel yurtlarda barınan öğrenciler tarafında yaşanıyor.

Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte deprem bölgeleri ve Türkiye genelinde evlerine dönen özel yurtlarda kalan öğrenciler kayıtlı bulundukları özel yurtlara para ödemek zorunda bırakılıyor.

ucretsiz-uzaktan-egitim-programlari-img.jpg

ÖĞRENCİLER BARINMADIĞI ÖZEL YURT ÜCRETİNİ ÖDEYECEK Mİ?

Yurtlara ilk girişte imzaladıkları sözleşmeye istinaden aylık özel yurt taksitlerini isteyen özel yurtlarla öğrenciler arasında adeta bir kaos yaşanıyor.

Özellikle depremin yaşandığı OHAL ilan edilen 10 ilde ailelerinin yanına dönen ve başta İstanbul gibi büyük illerde üniversite okuyup özel yurtlarda yaşayan öğrencilerle birlikte öğrenci aileleri de gidilmeyen özel üniversite ve özel yurtların talep ettiği taksitlerle ilgili yetkililerin vakit kaybetmeden çözüm üretmesini bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.