1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Uzmanlardan uyarı: Adana’da acele etmeyin, fiyatlar spekülatif
Uzmanlardan uyarı: Adana’da acele etmeyin, fiyatlar spekülatif

Uzmanlardan uyarı: Adana’da acele etmeyin, fiyatlar spekülatif

Adana'da yaşanan deprem sonrasında arsa ve villa ilanlarında fiyatlar yükselişe geçerken, kucuksaat.com'un görüş aldığı emlak değerleme uzmanları alıcılara "sabırlı olun" uyarısında bulundu.

A+A-

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra 10 il arasında en az etkilenen il olmasına rağmen Adana ile ilgili bilim insanlarının uyarıları ve nüfusunun yoğun olduğu kuzey Adana'da binaların yıkılması insanları telaşa sürükledi. Çukurova'da oturan nüfusun çoğunluğu hala evlerine dönmüş değil.

villa-del-lago-buyuk-001.jpg

Depremi fırsat bilerek normalin üzerinde artış gösteren mülklerin sahipleriyle alakalı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili kurumların soruşturma başlattığı öğrenildi.

İlgili bakanlık müfettişlerinin özellikle ilan sitelerindeki fiyat artışlarını takip edecekleri ve fahiş fiyat artışı uygulayan mülk sahipleri hakkında cezai yaptırımların uygulanacağı edinilen bilgiler arasında.

a5890c88-3f4f-4577-831a-34e36d0131dc.jpg

Bu arada özellikle maddi durumu iyi olan Adanalılar, villa ve arsalara yöneldi. Deprem sonrasında villa ve arsalara artan talep sonrasında; Sarıçam'da Menekşe, Çukurova'da Karahan - Şambayadı ve kuzey Adana'da bulunan villalarda spekülatif artışlar yüzde 100'lere kadar yükselişler yaşanıyor.

villa-del-lago-kucuk-001.jpg

İlanda olan arsaların ilanlarının kaldırılıp yüksek fiyatlardan yeniden ilan verildiği görülmesi Adanalılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Birçok emlak firması, komisyon almadan depremde mağdur olan Adanalılara hizmet vereceğini açıkladı.

Kucuksaat.com Adana'nın önde gelen emlak değerlendirme merkezleriyle görüştü. Emlak değerleme uzmanlarının da deprem sonrasında fahiş fiyatlardan rahatsızlıklarını dile getirdi.

52cc6a6d-961b-4aa4-a98b-f0c7024fe1f1.jpg

Deprem ortamının kısa süreyle fiyatları etkileyeceğini söyleyen emlak değerleme uzmanları, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Adana'da hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. 2000 yılından sonra yapılan binaların bir çoğu rüştünü ispatladı. Deprem tedirginliğini vatandaşlar üzerinden attıktan sonra fiyat yükselten ilan sahiplerinin fiyatları düşürmek zorunda kalacaklar. Arsa, villa ve apartman dairesi satın almak isteyen hemşehrilerimize biraz daha beklemelerini rica ediyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.