1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seyhan Belediye Meclisi'nde neler oluyor? CHP neden ikiye bölündü?
Seyhan Belediye Meclisi'nde neler oluyor? CHP neden ikiye bölündü?

Seyhan Belediye Meclisi'nde neler oluyor? CHP neden ikiye bölündü?

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve CHP Seyhan Başkanı Ahmet Dardağan'ın desteklediği isimler denetim komisyonuna seçilemezken, CHP’li meclis üyeleri başka isimleri seçtiler

A+A-

Seyhan Belediyesi Meclisi'nde bugün yapılan denetim komisyonunda ilginç anlar yaşandı.

DARDAĞAN'A TEPKİLER SÜRÜYOR

Kucuksaat.com'un ulaştığı bilgilere göre, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan'ın meclis oturumu öncesinde Millet İttifakı grubunu toplantıya davet etti. CHP ve İYİ Partili üyelerden oluşan davetli meclis üyelerinden toplantıya sadece 7 kişi katıldı.

CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Millet İttifakı olarak Uğur Büyükkantarcı, Nilüfer Korkmaz ve Gülcan Bingöl'ün denetim komisyonunda yer almasını, bunun için de Millet İttifakı'na mensup meclis üyelerinin buna göre oylamaya katılmasını istedi.

MİLLET İTTİFAKI'NDAN MUHALİF ADAY ÇIKIŞI

Dardağan ve Akay'a muhalif olan ve meclis öncesi toplantıya katılmayı reddeden meclis üyeleri ise Süleyman Sözütek (CHP), Nilüfer Korkmaz (CHP) ve Batur Eroğlu'nu (İYİ Parti) aday gösterirken, Cumhur İttifakı ise Şule Özülkü ve Şehmus Uçar'ı aday gösterdi.

Denetim komisyonu üye seçimi için yapılan oylama sonucunda AK Parti'den Şule Özülkü, MHP'den Şehmus Uçar, İYİ Parti'den Batur Eroğlu, CHP'den Nülifer Korkmaz ve Süleyman Sözütek komisyona seçildi.

Seyhan Belediyesi sandalye dağılımına göre Cumhur İttifakı'nın 16, Millet İttifakı'nın ise 29 meclis üyesi bulunuyor. Millet İttifakı'nın çoğunluğu elinde bulundurmasına karşın komisyon için yapılan oylamada, Cumhur İttifakı üyelerinin fazla oy alması ayrıca dikkat çekti.

41ff08f0-ee33-4172-9940-dee36151e135-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.