1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarih: 15 Ağustos 2016 İddia: Silahlı terör örgütüne üye olmak
Tarih: 15 Ağustos 2016 İddia: Silahlı terör örgütüne üye olmak

Tarih: 15 Ağustos 2016 İddia: Silahlı terör örgütüne üye olmak

Tufanbeyli Belediyesi ve başkanı gündemden düşmüyor

A+A-

Hakkında çıkan yolsuzluk ve su istimal iddiaları nedeniyle gündemden düşmeyen Tufanbeyli Belediyesi ve başkanı hakkında ortaya çıkan yeni bir belge, görenleri hayrete düşürdü.

İlk olarak kucuksaat.com’un gündeme getirdiği yolsuzluk iddiaları üzerine Tufanbeyli Belediyesi CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri iddiaları yargıya taşımışlardı.

Gerek bulunduğu coğrafya gerekse gözden uzak olması nedeniyle idari-adli yargı ve denetleme kurumlarının gözünden kaçan Tufanbeyli Belediyesi ve başkanı Remzi Ergü hakkında her gün yeni bir skandal iddia gündemi doldurmaya başladı.

15 AĞUSTOS 2016 FEZLEKE-TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ

Kucuksaat.com haber merkezine ulaşan yeni bir belge kafaları karıştırdı. Tufanbeyli Kaymakamlığı’nın 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında yeni seçilen başkan ve meclis üyeleri hakkında adli bir sorun olup olmadığını araştırmak için Tufanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen isteme verilen cevabi yazı önemli bir gerçeği ortaya çıkardı.

belge-copy.png

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi gecesinde Tufanbeyli Emniyet Müdürlüğü, ilçede bulunan FETÖ irtibat ve iltisaklı kişiler hakkında fezleke düzenlediği, bu fezlekelerin içerisinde Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün de olduğu belgeden anlaşıldı. Belgeye göre, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ergü hakkında fezleke düzenlendiği net bir biçimde görünüyor. Gönderilen fezlekenin akıbetinin ne olduğunun belgeye yansımadığı görülürken, ilgili belgede Ergü hakkında görevi kötüye kullanma ve hakaret suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü görüldü.

Tufanbeyli Kaymakamlığı’na gönderilen belgede Ergü hakkında açılan diğer iki soruşturmanın derdest ve takipsizlik kesinleşmedi kategorisinde olduğu görünürken, Tufanbeyli Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ iddiasıyla hazırladığı fezlekenin akıbetinin ne olduğu ise belgeden anlaşılamadı. Ayrıca, emniyet fezlekesinde iddia edilen ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlamasının hangi örgütü kapsadığı anlaşılamadı. (PKK – FETÖ – DHKPC vs.)

Birçok soru işaretinin oluşmasına neden olan belgeye açıklık getirecek açıklamayı Remzi Ergü’nün yapması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.