1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ATO tartışmalarına AK Parti cephesinden açıklama geldi
ATO tartışmalarına AK Parti cephesinden açıklama geldi

ATO tartışmalarına AK Parti cephesinden açıklama geldi

AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler'den kucuksaat.com Kurucusu Taner Talaş'a özel açıklamalar

A+A-

AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş'a ATO meclisinde yaşanan akaryakıt istasyonu tartışmalarıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

AKARYAKIT İSTASYONU GELİRİ İLE BURS VERİLECEK DENİLDİ

ATO Meclisi'nde yaşananlarla alakalı lehte ve aleyhte partimizin tartışmalara dahil edilmesini doğru bulmuyorum. Kamuoyunu aydınlatmak için tüm gelişmeleri şeffaf bir şekilde aracılığınızla aktarmak istiyorum. ATO Başkanı Atilla Menevşe ve yönetiminin bizleri ziyaret ettiği doğrudur. Bizleri ziyaretten önce, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret ettiklerini ayrıca belirttiler. İlgili ziyarette ATO'ya ait boş durumda olan bir arazi olduğunu, buranın 10 yıllığına akaryakıt istasyonu yapmak istediklerini, elde edilecek gelir ile öğrencilere burs vermek istediklerini ve destek vermemizi talep ettiler. 

O günkü ziyarette herhangi bir söz verilmemiştir. Zira, bizim partimizde konular yetkili kurullarda istişare ile çözüme kavuşturulur. Ancak tekrarlıyorum, büyükşehir belediye meclis üyelerimiz marifeti ile herhangi bir söz verilmesi söz konusu değildir. Daha sonraki gelişmelerde, parti olarak bizim herhangi bir müdahalemiz söz konusu değildir. 

ATO ÜYESİ PARTİLİLERİMİZE MÜDAHALE SÖZ KONUSU OLAMAZ

ATO Meclisi, siyasi bir meclis olmayıp, siyasetten bağımsız hareket eden çok seçkin iş insanlarından teşekkül etmiş bir meclistir. Partimizde, değişik kademelerde görev yapan aynı zamanda ATO Meclisi üyesi olan iş insanlarının varlığı bir hakikattir. Ancak ATO üyesi olup partimizle bağlantısı olan insanlara bu konuda il başkanı olarak herhangi bir telkin veya tavsiyem olmamıştır. Haberlerde geçen oğlum Yunus Güler'in ne yönde oy kullandığını basın aracılığıyla öğrendim. Belli bir yaşa gelmiş, temsil yeteneği olan bir insana oğlum da olsa herhangi bir telkinde bulunmadım. 

Meselenin başka bir boyutu ise, ATO Başkanı Menevşe'nin meclisteki tutumudur. Petrol istasyonu isteğine ilk önce evet deyip daha sonra vazgeçmesinin nedenini bizler bilemeyiz. Bu sorunun muhatabı sayın Menevşe'dir. 

Parti olarak görüşümüzü soracak olursanız tabi ki kamu yararına olan, kamu beklentilerine cevap veren tüm girişimleri destekleriz. Adana'nın bugün kız yurduna ihtiyacı varsa tabi ki oranın öncelikle kız yurdu olarak planlanması daha doğru olacaktır. İnşallah bu durumu gerçekleştirirler. 

AK Parti olarak, tüm kurum ve meclislere müdahale etmek gibi niyet ve arzu içerisinde değiliz. Adana'nın menfaatlerini doğal olarak destekliyoruz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum