1. YAZARLAR

  2. Süleyman Yalçın

  3. Bir Başkanın Feryadı…
Süleyman Yalçın

Süleyman Yalçın

Bir Başkanın Feryadı…

A+A-

Başlığa bakıp da Ülkede sadece bir Başkan’ın feryat ettiğini düşünmeyin.

Ülkede hangi Başkan yarım kaldığı hizmet durumunda Halkın homurdanmasını azaltmak için topu başka nedenlere atar oldu.

Mesela;

Hükümet metro yapacaktım krediyi kesti, eski yönetimden hatırı sayılır borç kaldı ne yapacağız bu parayla?

İstersen mazeret çok, önemli olan Başkan olarak bu mazeretleri en aza indiren Liderdir. Yoksa herkes Başkan olabilir! eğer yeni metotlarla vatandaşın sorunlarını halledemiyorsan görev sürün boyunca koltukta oturup sadece açılışlara katılacaksan ne derler adama?

Şimdi, Konu şu, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, İlçesine oto galericier sitesi yapmak istiyor kanun aynen şöyle, önce Meclis komisyonundan geçip genel kurula gelecek.

Buraya kadar her şey normal, ama bundan sonrası ülke sorunlarının ne kadar zorlu olduğunu gösteriyor. Komisyondan bir türlü geçmeyen karar Başkanı sinirlendirip Meclis kürsüsünde buna atıf yaparak eğer nerede bir rantcı,faizci varsa onların istekleri onaylanıyor diyerek tüm komisyon üyelerini zan altında bıraktın ver yansını var.

Şimdi “vay ağzının yağını yiyim” senin derim ben buna…

Yani Başkanın dediği bu laflar havada mı kalıyor? Ülkenin en büyük sorunu zaten bu değil mi?

Güçlünün daha güçlü olduğu bir Dünya, Fakir neden Fakirdir kelimesine geçen gün verilen cevap çalmasını bilmediği için Fakirdir cümlesi ülke adına bir utanç meselesidir.

Gelelim Kasım Karaköse Başkana ona da bir iki kelime etmekte fayda var diye düşünüyorum. Başkan anladım İlçenin yararı için meclis üyeleri ile kavgayı göze almışsın, ama, neden daha önce başka maddeler geçerken bunları söylemedin derim.

Mesela,

RTÜK arazisinin imara açılıp sağlık alanı olmasına ve o bölgenin Trafik katliamı yaşanacağını sağır sultan bile bilirken neden söylemedin?

o kadar çok yanlış geçen kararları buradan sayabilirim ki, neden, neden diye sorarlar adama.

Fakat Başkanın yaptığı bu çıkış bile ülkenin özlemini dile getirmiştir, kutluyorum, devamını bekliyorum.

Ne garip değil mi?

Aslında insani bir tavır olan bu çıkışı sanki kahramanlık gibi ben bile yazdığıma göre, Ülkenin ne halde olduğuna siz karar verin.

Önceki ve Sonraki Yazılar