1. YAZARLAR

  2. Taner Talaş

  3. Özgür Özel ve Atlet
Taner Talaş

Taner Talaş

Kucuksaat.com Kurucusu

Özgür Özel ve Atlet

A+A-

Gençlere diyeceğim bir söz yok. Özellikle 2000 sonrası doğanlara ise hiçbir lafım yok.
Onlar atlet giymesinler, zaten giymiyorlar.

Her kuşak, kendi özellikleriyle, davranış biçimleriyle,konuşmalarıyla, giyimleriyle, saç biçimleriyle kendi kuşağının gereklerini yaratır.

Yeni nesilde bariz gördüğüm bir giyim biçimi; ne gömlekle, ne de tişörtle birlikte atlet giymiyorlar. 

Giymediklerini yakın çevremdeki gençlerden biliyorum. Ben tişörtle dahi atlet giydiğim için kendi oğlum tarafından yadırganıyorum.

Özgür Özel Adana'da Konuştu: Partimizi Geri Almak İstiyoruz — Notbir

Atlet giyme ısrarımı uzunca bir süredir koruyorum. Yaşımın gereği olan giyimde muhafazakarlık/ tutuculuk bende hiçbir zaman oluşmadığı için, yeni ve modern giyim biçimlerine de ilgim olduğu için, atlet giymem çevremdeki gençler tarafından da yadırganıyor.

Hatta atlet giymekle, yaşlıların giydiği içlik giymenin aynı mantıkta olduğunu söyleyen gençler dahi oluyor.

Ben aynı düşünmüyorum, atlet zaten giyindiğiniz külotun bence bir parçası, yani bir takım.
Bu takımı bozmamak lazım.

Ayrıca, Adana gibi sadece sıcak değil nemli olan bir memlekette, terlemenin yoğun olduğu bir bölgede, atlet giymemek akıllıca bir iş değil.

Terliyorsun; ter, gömleğine yapışıyor, olağanüstü rahatsız edici bir his yaşıyorsun, aynı zamanda görsel olarak çok kötü bir duruma düşüyorsun.

Ben bırakın gömleği, tişörtle bile atlet giyiyorum. Çünkü terlediğimizde atlet olmadığı zaman tişört çok rahatsız edici bir ıslaklık hissi veriyor.

Bu durumu Özgür Özel’in Adana ziyaretinde de gördüm. Adana’nın nemli sıcağında giymiş olduğu gömlek, çok kısa bir süre içerisinde sudan çıkmışa döndü ve Özgür Bey’in vücuduna yapıştı.

Özgür Özel'in Adana çıkarması: Binlerle yürüdü, muzlu süt içti - Medyascope

Görüntü olarak, çok önemli bir makamda olan bir insanın düşmemesi gereken bir görüntüye büründü.

Vücudunun tamamı, gömleğine yapışmış bir şekilde halka hitap ederken, konuştuklarından çok bu görüntü hafızalarımızda kaldı.

Daha önceki tarihlerde Adana’ya gelen parti başkanları, devlet adamları, hepsi atlet giydiği için Adana’da hiçbir lideri böyle bir görüntü ile hatırlamıyoruz.

adsiz-tasarim-2-022.png

Atlet sadece sıcak memleketler için de değil Türkiye gibi siyasi nümayişi  bol olan bir memlekette, polis panzerinden gelen suya maruz kalma ihtimalinin yüksek olduğu bir kişilik olan Özgür Bey’in İstanbul’da katılmış olduğu programlarda, gösterilerde de, diğer partililerin bu görüntüye maruz kaldıklarını gördüm.

Zannedersem mutlak butlan sonrası idi, ceketsiz olan Özgür bey yağmur suyuyla birlikte yine atlet giymediği için aynı görüntüye maruz kaldı.

Özgür Özel'in TBMM yürüyüşüne soruşturma başlatıldı - Samsun Haber - Samsun Gazetesi

Ezcümle ;
Yüksek makamlarda, önemli görevlerde bulunan insanların, parti genel başkanlarının, devlet adamlarının atlet giymemesi düşünülemez.

Adana sıcağının terletici hususiyeti bir kenarda dururken, bu memlekette resmi kıyafet giyen, özellikle uzun kollu gömlek giyen bir kişinin atlet giymemesi mümkün olamaz.

Özgür Bey’in Adana ziyaretini daha sonra değerlendireceğim ama ilk önce atlet meselesini çözmemiz lazım.

Atlet çok önemli.

Önceki ve Sonraki Yazılar